У чому смак сливового варення по-грузинськи
від Denzhyttya
25 Серпня, 2021
Сьогодні ми розповімо нашим читачам, як роблять варення зі сливи грузинські господині. Виходить воно неймовірно ароматним і вишуканим. Волоський горіх надає солодощам терпку родзинку, а імбир робить варення абсолютно особливим . Так що ми навіть не сумніваємося в тому, що цей рецепт вас підкорить.
Варення зі сливи
Інгредієнти:
- 2 кг стиглих слив
- 1 ч. л. натертого на дрібній тертці імбиру
- 1 л чистої води
- 0, 5 ст. л. порошку кориці
- 600 г цукрового піску
- 150 г очищених і подрібнених волоських горіхів
Приготування:
- Вимийте сливи в чистій воді і приберіть кісточки. Розріжте кожну сливу на дві половинки. Складіть їх в каструлю і додайте 600 г цукру. А потім залийте сливи літром води і відправте на плиту.
- Після закипання потрібно зменшити вогонь і зняти пінку. Додай в каструлю подрібнений імбир і порошок кориці. Все добре перемішайте і варіть протягом 40 хвилин. Час від часу потрібно обов’язково знімати пінку.
- Коли варення звариться, зніміть його з вогню, додайте подрібнені волоські горіхи. Після повного охолодження сливове варення потрібно розлити по банках і закатати кришками. Зберігати його потрібно в холодному місці.
Дуже смачно подавати варення зі слив разом з млинцями, оладками і гарячими грінками. Також його можна додавати в випічку в якості начинки. Бажаємо приємного смаку!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya