У моїх заливних пирогах навіть рідка начинка не опускається на дно. Ділюся способом приготування
від Denzhyttya
17 Березня, 2021
Сьогодні хочу поділитися з Вами способом приготування заливних пирогів, тільки так можна домогтися того, щоб пиріг не був вологим всередині, ідеально пропікся і начинка не опустилася на дно.
Розповім на прикладі солодкого пирога з повидлом.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр
- Розпушувач – 1 ч.л
- Молоко – 100 мл
- Цукор – 120 гр
- Яйце – 2 шт
- Соняшникова олія – 80 мл
- Сіль – 1/4 ч.л
- Варення – 300 гр
Приготування:
- Борошно змішаємо з розпушувачем. Яйця збиваємо з цукром і сіллю протягом 1 хвилини.
- Додаємо молоко, соняшникову олію, борошно з розпушувачем. Тісто готове.
- У форму змащену олією наливаємо половину тіста (розмір моєї форми 25 см на 17 см) розрівнюємо.
- Тепер і сам секрет. Ставимо в духовку на 10 хвилин.
- Так тісто схопиться і будь-яка начинка не опуститься на дно.
- Тепер виймаємо і кладемо начинку. У мене повидло.
- Розрівнюємо і заливаємо другою частиною тіста.
- Ставимо в духовку і готуємо до готовності.
Пиріг готовий, смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua