У ресторані цей салат досить дорогий. А вдома він обходиться разів в 15 дешевше
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Як мало треба продуктів, щоб отримати досконалість смаку. Завжди заздрила досвідченим кулінарам, які вміють віртуозно поєднувати найрізноманітніші інгредієнти.
Інгредієнти:
- 500 грамів (вага спеченого очищеною від шкірки) – буряк
- 200 грамів – Мариновані огірки
- 100 грамів – Сир
- 50 грамів (вага нетто) – Цибуля ріпчаста
- 20 грамів – Кинза свіжа
- 5 грамів (вага нетто) – Часник
Соус – заправка
- 150 грамів – Сметана
- 1 столова ложка – Гірчиця
- 3 грами – Цукровий пісок
- ¼ чайної ложки – Чорний мелений перець
- 1 столова ложка – Соєвий соус
- 1 столова ложка – Оливкова олія
- 3 столові ложки – Лимонний сік
Приготування:
- Буряк ретельно промити і обтерти.
- Загорнути у фольгу, покласти на сковорідку і відправити запікати на нижній рівень духовки, прогрітої до 180 ° С. У мене бульби були середнього розміру, і запікалися вони 1 година 10 хвилин. Для великих часу піде більше. Один нюанс, не потрібно їх перетримувати в духовці.
- Дати йому повністю охолонути і очистити від шкірки.
- Нарізати буряк на шматочки, приблизний розмір 0,5 х 0,5 см.
- Будь-який середньо солоний сир нарізати на маленькі шматочки.
- Дрібно нарізати цибулю.
- Мариновані огірки також порізати дрібно.
- Свіжу кінзу дрібно порізати.
- Всі продукти скласти в салатник. Часник натерти на дрібній тертці.
- А тепер рецепт соусу-заправки
- До сметани будь-якої жирності додати такі продукти – соєвий соус, оливкову олію, готову гірчицю, цукровий пісок, мелений чорний перець, лимонний сік і ретельно перемішати.
- Цим соусом заправити салат. Можна додати сіль.
- Викласти його на тарілку і прикрасити тим, що є в наявності, я розклала в центрі шматочки маринованих огірочків і оливки.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua