Улюблені млинці фаршировані м’ясом. Тонкі млинці та соковита начинка
29 Серпня, 2022
Сьогодні на вечерю готую смачні млинці, фаршировані м’ясом. Млинці виходять тонкі, а начинка соковита. Смачна, ситна і улюблена багатьма страва.
Інгредієнти:
Начинка
- М’ясо сире – якщо пісне, то 600 грам. Якщо жирне, то 800 грам
- Цибуля – 1 шт.
- Бульйон м’ясний – за смаком
- Сіль та перець – за смаком
Млинці
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 2 ст.л
- Сіль – 1 ч.л
- Молоко – 500 мл
- Борошно – 180 грам
- Соняшникова олія – 2 ст.л
Приготування:
- М’ясо закладаю в киплячу воду і варю до готовності, остуджую в бульйоні. За бажанням, поки м’ясо вариться, додаю цибулю, моркву, лавровий лист і запашний перець.
- Одну велику цибулину дрібно нарізаю і смажу до готовності.
- Відварене м’ясо та смажену цибулю прокручую в м’ясорубці.
- До фаршу з цибулею додаю трохи бульйону, в якому варилося м’ясо. Начинка для млинців має бути соковитою, але не “мокрою”. Солю та перчу за смаком.
- Поки варилося м’ясо напекла млинці ось за таким рецептом.
- Змішала 2 яйця, 2 ст. л цукру, 1 ч. л солі та 250 мл теплого молока.
- Додала 180 г борошна, розмішала, щоб грудочок не було, і влила ще 250 мл молока.
- Залишила тісто на 15-20 хвилин.
- Перед тим, як готувати млинці, додаю в тісто 2 ст. л олії.
- Випікаю на добре розігрітій сковороді. Змащую її олією лише перед випіканням першого млинця.
- Остуджую млинці та загортаю в них начинку. За бажанням, обсмажую до хрусткої скоринки.
Виходить 16 – 18 млинців з м’ясом.
Коли роблю млинці з м’ясом, для соковитості начинки додаю бульйон. Якщо не сильно жирна свинина, яловичина або курка, бульйону багато потрібно – 250-300 мл. М’яса – 600 грамів.
Сьогодні готувала начинку із яловичої шиї. Варила 800 г м’яса і додала всього 80 мл бульйону.
Джерело:
zhyttia.com.ua