Улюблені сирники із родзинками: смачний сніданок

Ця страва нам знайома з дитинства. Такі сирники мені колись готувала моя мама. Пам’ятаю, як їла їх за обидві щоки. Час пройшов, але смак цих сирників я дуже добре пам’ятаю. Тепер із великим задоволенням готую улюблені сирники для своєї родини. Приготування не забирає багато часу, а це означає, що наш ранок починається з корисного, ситного та дуже смачного сніданку. Рекомендую.

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 3 ст. ложки
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Крохмаль (кукурудзяний) – 1 ст. ложка
  • Сир домашній – 180 г.
  • Цукровий пісок – 1 ст. ложка
  • Сіль – 0,5 ч. ложки.
  • Соняшникова олія
  • Родзинки – 50 г.

Приготування:

  1. Родзинки попередньо промиваємо, заливаємо кип’ятником. Залишаємо на 15 хвилин. Далі воду зливаємо, а родзинки висипаємо на рушник. Даємо йому обсохнути.
  2. Якщо у вас домашній сир – протираємо через сито, а якщо магазинний – досить його просто розім’яти виделкою.
  3. У сир всипаємо цукровий пісок та сіль. Розбиваємо одне яйце. Ретельно перемішуємо.
  4. Далі, всипаємо манну крупу. Перемішуємо ложкою. Залишаємо на 25 хвилин.
  5. Через вказаний час, манка трохи набрякла. Тепер можна всипати крохмаль. Перемішуємо.
  6. У сирне тісто всипаємо родзинки, розподіляємо їх по масі.
  7. Стіл присипаємо борошном. Беремо порцію тіста, трохи обвалюємо в борошні. Формуємо кульку. І так поки не закінчиться все тісто. Сирні кульки злегка притискаємо долонею.
  8. Смажимо сирники на розпеченій сковороді з олією.
  9. Рум’яні сирники перекладаємо на тарілку. Подаємо до столу разом зі сметаною.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: