Улюблений торт «Єгипетський»
від Denzhyttya
11 Жовтня, 2021
Дуже смачний торт, який ви можете готувати, як на свята, так і просто, для сімейного чаювання.
Для приготування тіста, кожного коржа (3 шт), вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- білки – 3 шт
- цукор – 2.5 ст.л
- борошно – ½ ст.л
- подрібнені волоські горіхи – 50 гр
Всі інгредієнти змішуємо і випікаємо корж. І так, 3 рази.
Інгредієнти для крему:
- жовтки – 10 шт
- цукор – 1 стакан
- ванільний цукор – 1 пакетик
- молоко – 350 мл
- борошно – 5 ст.л
- вершкове масло – 170 гр
Інгредієнти для хрумкого прошарку:
- цукор – 200 гр
- вершки будь-якої жирності або сметана – 350 мл
- подрібнені великими шматочками волоські або інші горіхи
Приготування:
- Для приготування крему змішуємо молоко, цукор і цукор ванільний, борошно, жовтки. Суміш ставимо на слабкий вогонь, і постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Залишаємо остигати до теплого стану і додаємо вершкове масло. Для більш швидкого змішування крему і масла, останній трохи розм’якшіть.
- Для коржів, спочатку збиваємо білки з цукром, поки не вийде густа і стійка піна, потім додаємо решту інгредієнтів і добре змішуємо. Випікати коржі потрібно в формах, застелених пергаментом і при температурі 120 градусів, протягом 15 – 20 хвилин.
- Для приготування хрусткого наповнювача, беремо цукор, висипаємо в невелику каструльку і карамелізуємо його. Виливаємо масу на пергамент, застеляємо його другим шаром паперу і за допомогою качалки, подрібнюємо в крихту, але не в дрібний порошок.
- Вершки (сметану) збиваємо в щільну піну, додаємо карамелізовані шматочки цукру, горішки і все добре перемішуємо.
- Формуємо торт таким чином: корж, крем і хрусткий шар. Коли весь торт буде готовий, можна обсипати його подрібненими горішками.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua