Узвар: рецепт українського компоту із сухофруктів

Напій узвар найчастіше готується в Україні на Різдвяний Свят вечір і в інші церковні свята.

Наближається Різдво, і ми пропонуємо вам приготувати узвар, рецепт якого дуже простий і не потребує екзотичних продуктів, а тільки рідні, українські фрукти, що ростуть у кожному саду.

Вариться компот із сухофруктів або узвар, як і звичайний компот, з єдиною різницею: перед приготуванням сухофрукти слід замочити на деякий час у воді.

В якості підсолоджувача замість цукру в узварі можна використовувати мед.

Щоб приготувати узвар, за рецептом слід взяти такі продукти:

  • 100 г меду,
  • 200 г чорносливу,
  • 200 г сушених груш,
  • 200 г сушених яблук,
  • 100 г родзинок,
  • 5 л води.

Узвар – рецепт приготування:

  1. Перед тим, як варити узвар, підготуйте сухофрукти. Для цього помийте  їх теплою водою і залийте на 10 хвилин холодною водою.
  2. Накрийте  узвар кришкою і залиште на 2-3 години, щоб настоявся.
  3. Налийте у каструлю 5 л води, покладіть груші і яблука і варіть на повільному вогні 15 хвилин.
  4. Потім додайте в узвар чорнослив та родзинки і варіть ще 10-15 хвилин.
  5. Процідіть узвар, додайте мед і подавайте узвар до столу охолодженим.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: