Узвар: рецепт українського компоту із сухофруктів
від Denzhyttya
3 Січня, 2021
Напій узвар найчастіше готується в Україні на Різдвяний Свят вечір і в інші церковні свята.
Наближається Різдво, і ми пропонуємо вам приготувати узвар, рецепт якого дуже простий і не потребує екзотичних продуктів, а тільки рідні, українські фрукти, що ростуть у кожному саду.
Вариться компот із сухофруктів або узвар, як і звичайний компот, з єдиною різницею: перед приготуванням сухофрукти слід замочити на деякий час у воді.
В якості підсолоджувача замість цукру в узварі можна використовувати мед.
Щоб приготувати узвар, за рецептом слід взяти такі продукти:
- 100 г меду,
- 200 г чорносливу,
- 200 г сушених груш,
- 200 г сушених яблук,
- 100 г родзинок,
- 5 л води.
Узвар – рецепт приготування:
- Перед тим, як варити узвар, підготуйте сухофрукти. Для цього помийте їх теплою водою і залийте на 10 хвилин холодною водою.
- Накрийте узвар кришкою і залиште на 2-3 години, щоб настоявся.
- Налийте у каструлю 5 л води, покладіть груші і яблука і варіть на повільному вогні 15 хвилин.
- Потім додайте в узвар чорнослив та родзинки і варіть ще 10-15 хвилин.
- Процідіть узвар, додайте мед і подавайте узвар до столу охолодженим.
Смачного!
Джерело:
Ольга Княжевич
Позначки