Вафельний торт з кремом з вареного згущеного молока
- Смак родом з дитинства!
Вафельний торт зі згущеним молоком — улюблені ласощі родом з дитинства.
Збирається з готових вафельних коржів, а в якості крему використовується згущене молоко. Попри простоту приготування, у рецепта вафельного торта є багато варіацій: із звичайним згущеним молоком або з вареним, з горіхами, джемом, сухофруктами та іншими добавками. Кожен може підібрати варіант на свій смак.
Класичний крем для вафельного торта — масляний зі згущеним молоком, причому пропорції можна змінювати. Ми використовуємо співвідношення 150 грамів масла на 400 грамів вареного згущеного молока, але ви можете, наприклад, збільшити вагу масла і взяти менше згущеного молока. Тут працює одне правило: чим більше згущеного молока, тим більш солодким вийде крем. І не забувайте про калорійність — торт смачний, тому зупинитися на одному шматочку дуже складно!
Інгредієнти:
- вершкове масло — 150 г
- варене згущене молоко — 400 г
- вафельні коржі — 7 шт.
Приготування:
- Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, нарізати кубиками та перекласти в чашу міксера. Залишити на 1 годину, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. М’яке масло збити за допомогою міксера — 2-3 хвилини на першій швидкості. Воно повинно стати повітряним, побіліти та збільшитися в обсязі приблизно вдвічі.
- Поступово — по 1 столовій ложці — додавати варене згущене молоко, продовжуючи збивати міксером. Зверніть увагу, що згущене молоко теж має бути кімнатної температури, не з холодильника.
- Через хвилин 5 згущене молоко повністю з’єднається з маслом, у вас вийде повітряний і дуже ніжний крем, який добре тримає форму.
- Промазати по черзі всі вафельні коржі. Крем розподіляти рівномірно по всій площі, щоб вафлі просочилися до самих країв.
- Верхній можна змастити кремом або не змащувати — якщо ви не плануєте прикрашати торт, тоді можна притиснути зверху пресом, наприклад, поставити під вантаж з банкою води.
- Ось і все — вафельний торт зі згущеним молоком готовий! Залишилося найскладніше — дочекатися поки просочиться. Торт потрібно залишити на 1 годину при кімнатній температурі, а потім прибрати на 2 години в холодильник.
Солодкого чаювання! І приємної подорожі в дитинство!