Варення з фейхоа – з цукром на зиму
від Denzhyttya
24 Листопада, 2020
Інгредієнти:
- фейхоа 1кг
- цукор 1кг
Приготування:
- Як зробити варення з фейхоа без варіння протерте з цукром? Підготуємо продукти. Цукор будемо відміряти вже після того, як отримаємо пюре з фейхоа.
- Плоди треба добре промити і дати обсохнути. При перетиранні з цукром зайва волога не потрібна.
- Відрізаємо у фейхоа хвостики і чашолистки.
- Подрібнюємо будь-яким зручним або доступним вам способом. Я користуюся кухонним процесором – такий великий аналог подрібнювача. Можна взяти блендер, можна м’ясорубку, деякі господині труть плоди на тертці. Кожен раз ви будете отримувати масу, різну по консистенції – з великими частинками або без них. У моєму варіанті вийшло практично однорідне тягуче пюре.
- Зважуємо отримане пюре. Відміряємо точно таку ж кількість цукру. Засипаємо цукор до перетертої маси.
- Дуже добре перемішуємо масу. І прибираємо її мінімум на три години в холодильник. Наша мета – розчинення цукру. Якщо у вас зовсім немає часу, то спробуйте збити пюре міксером зі звичайними насадками. Але менш витратний спосіб – це час і холод.
- Виймаємо пюре з холодильника, перемішуємо його ще раз і розливаємо по заздалегідь підготовленим чистим банкам. Я їх просто добре вимила з содою, стерилізувати не обов’язково, зберігати варення будемо в холодильнику. Закриваємо банки кришками і прибираємо в холодильник. Вживати протерті фейхоа можна відразу. Смачного!
Перетерте фейхоа вийшло дуже смачним! Чимось нагадує суницю за смаком.
Для переробки важливо вибрати хороші, зрілі плоди. Вони не повинні бути занадто м’якими і темними на зрізі, такий плід перезрілий і може заграти при зберіганні. Але і занадто тверде фейхоа краще не брати – не зрілий фрукт не смачний. Якщо ви купили недозрілі плоди, то залиште їх у темному місці на кілька днів, вони стануть м’якшими.
У таке варення можна класти різні добавки – цитрусові, горіхи, імбир, мед, журавлину.
Зберігати протерті фейхоа треба обов’язково в холодильнику.