Варення з фейхоа – з цукром на зиму

Інгредієнти:

  • фейхоа 1кг
  • цукор 1кг

Приготування:

  1. Як зробити варення з фейхоа без варіння протерте з цукром? Підготуємо продукти. Цукор будемо відміряти вже після того, як отримаємо пюре з фейхоа.
  2. Плоди треба добре промити і дати обсохнути. При перетиранні з цукром зайва волога не потрібна.
  3. Відрізаємо у фейхоа хвостики і чашолистки.
  4. Подрібнюємо будь-яким зручним або доступним вам способом. Я користуюся кухонним процесором – такий великий аналог подрібнювача.  Можна взяти блендер, можна м’ясорубку, деякі господині труть плоди на тертці. Кожен раз ви будете отримувати масу, різну по консистенції – з великими частинками або без них. У моєму варіанті вийшло практично однорідне тягуче пюре.
  5. Зважуємо отримане пюре. Відміряємо точно таку ж кількість цукру. Засипаємо цукор до перетертої маси.
  6. Дуже добре перемішуємо масу. І прибираємо її мінімум на три години в холодильник. Наша мета –  розчинення цукру. Якщо у вас зовсім немає часу, то спробуйте збити пюре міксером зі звичайними насадками. Але менш витратний спосіб – це час і холод.
  7. Виймаємо пюре з холодильника, перемішуємо його ще раз і розливаємо по заздалегідь підготовленим чистим банкам. Я їх просто добре вимила з содою, стерилізувати не обов’язково, зберігати варення будемо в холодильнику. Закриваємо банки кришками і прибираємо в холодильник. Вживати протерті фейхоа можна відразу. Смачного!

Перетерте фейхоа вийшло дуже смачним! Чимось нагадує суницю за смаком.
Для переробки важливо вибрати хороші, зрілі плоди. Вони не повинні бути занадто м’якими і темними на зрізі, такий плід перезрілий і може заграти при зберіганні. Але і занадто тверде фейхоа краще не брати – не зрілий фрукт не смачний. Якщо ви купили недозрілі плоди, то залиште їх у темному місці на кілька днів, вони стануть м’якшими.
У таке варення можна класти різні добавки – цитрусові, горіхи, імбир, мед, журавлину.
Зберігати протерті фейхоа треба обов’язково в холодильнику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: