Вареники “Преміум”: секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння
22 Вересня, 2022
Вітання! Сьогодні я до Вас із рецептом найсмачніших вареників із сиром. Секрет, звичайно ж у тісті, але ще розповім, як приготувати найсмачнішу сирну начинку. Такі вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння. Можна заморожувати, що зазвичай і роблю.
Інгредієнти:
- Вода – 250 мл
- Молоко – 250 мл (або вершки)
- Борошно – 900 гр (або скільки візьме тісто)
- Сіль – 1 ч.л.
- Яйця (жовтки в тісто, білки в начинку) – 6 шт.
Для сирної начинки:
- Сир домашній – 1 кг
- Цукор – 2 – 3 ст.л.
- Яєчні білки – 6 шт
- Вершкове масло – 50 гр
Приготування:
- Я готую одразу на 2 порції.
- 6 яєць розділимо на білок і жовток, білки відставляємо у бік, вони нам знадобляться в начинку.
- Додаємо неповну чайну ложку солі до жовтків, перемішуємо віночком, вливаємо 250 мл молока, я молоко замінила на вершки 10 % і вливаємо 250 мл води.
- Тепер поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, мені потрібно приблизно 900 грам борошна, тісто має бути досить тугим, борошно додаємо до тих пір, поки тісто перестане брати борошно. Закриваємо тісто та прибираємо на 40 хвилин.
- Приготуємо начинку. Кладемо сир 1 кг, сир повинен бути не дуже вологий, якщо в ньому багато вологи, краще його віджати, додаємо яєчні білки і цукор 2-3 ст.л., вливаємо розтоплене вершкове масло 50 г.
- Тісто обминаємо, ось таке воно виходить красиве в розрізі, приємне на дотик, під час ліплення борошно додатково не потрібне. Ділимо для зручності на 4 частини.
- Беремо одну частину, розгортаємо тонкий пласт товщиною приблизно 3-4 мм, вирізаємо склянкою кружечки. Частину кружечків закриваємо целофаном, щоби не завітрилися.
- Кладемо сир чайною ложечкою і защипуємо краї, я защипую звичайнісіньким способом, так у мене більша продуктивність, так як готую завжди по 2-3 порції за раз і частину замарожую, частину варю. Ось такі вареники виходять.
- Опускаю в підсолену воду, що закипіла, з моменту закипання варю 5 хвилин.
Ось так вони виглядають під час варіння, надуються, але не лопаються. Самі виходять жовтенькі, особливо яскраві, якщо готувати із сільських яєць. До речі, у нас люблять найбільше вареники з сиром, але користуються популярністю: сир, картопля і вишня. З якою начинкою любите вареники найбільше?
Джерело:
zhyttia.com.ua