Вершкове масло роблю сама і лише за 10 хвилин
Сьогодні дуже важко знайти якісне вершкове масло, яке складатиметься тільки з натуральних компонентів .
Приготування:
Щоб зробити смачне і справжнє домашнє вершкове масло, вам знадобиться всього нічого: сметана з найвищим відсотком жирності. В ідеалі це має бути домашня сметана, взята з жирного молока. Зрозуміти, що молоко дуже жирне, можна за його кольором, воно завжди з кремовим відтінком, що говорить про вміст жиру. Та й на смак таке молочко відразу відчувається.
Збиваємо сметану міксером. У процесі збивання почнеться відокремлення масла від сколотин. Беремо ложку або на руки одягаємо рукавички та виймаємо ці жовті шматочки. Збираємо все в один шматок і промиваємо в крижаній воді. Сироватку використовуємо для тіста на млинці чи пиріжки, вареники.
Обертаємо масло пергаментом і відправляємо в морозильну камеру.
У масло можна додати трохи солі, тоді воно довше зберігається і виходить солодко-солоним.