Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, ніж звичайна здоба з магазину
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Вершкові булочки просто тануть у роті. Така здоба виходить повітряною, пишною дуже ароматною. Тісто можна використовувати для булочок з начинкою.
Інгредієнти:
- молоко тепле, 250 мл
- сіль дрібка
- цукор, 2 ст.л
- масло вершкове, 60 г
- яйце, 1 шт
- дріжджі свіжі, 20 г або сухі, 10 г
- борошно, 550 г
Для приготування начинки візьміть:
- масло вершкове, 150 г
- цукор, 150 г
- борошно, 150 г
- жовток + молоко для змащування
Приготування:
- Розтоплене вершкове масло змішуємо з теплим молоком і яйцем, дріжджами.
- Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо пухнасте, м’яке і не липке тісто.
- Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Змішуємо просіяне борошно з цукром і розм’якшеним вершковим маслом, перетираємо масу до однорідності.
- Стіл присипаємо борошном і розкачуємо пласт.
- Посипаємо крихтою, складаємо і розкачуємо, знову посипаємо крихтою, складаємо і розкачуємо.
- Таким чином робимо до тих пір, поки не використовуємо всю крихту.
- Розкачуємо пласт, ріжемо порційними шматочками.
- Беремо кінчики з усіх боків і защипуємо в середині, вставляємо в місце защипа горішок – арахіс або мигдаль.
- Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Змащуємо збитим жовтком з парою ложок молока, посипаємо залишками крихти або подрібненими горіхами.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, дивіться по своїй духовці.
Булочки виходять вологими, за рахунок начинки з крихти, дуже ароматними і м’якими, вони відмінно поєднуються з молоком, йогуртом, чаєм і какао.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки