Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, ніж звичайна здоба з магазину

Вершкові булочки просто тануть у роті. Така здоба виходить повітряною, пишною дуже ароматною. Тісто можна використовувати для булочок з начинкою.

Інгредієнти:

  • молоко тепле, 250 мл
  • сіль дрібка
  • цукор, 2 ст.л
  • масло вершкове, 60 г
  • яйце, 1 шт
  • дріжджі свіжі, 20 г або сухі, 10 г
  • борошно, 550 г

Для приготування начинки візьміть:

  • масло вершкове, 150 г
  • цукор, 150 г
  • борошно, 150 г
  • жовток + молоко для змащування

Приготування:

  1. Розтоплене вершкове масло змішуємо з теплим молоком і яйцем, дріжджами.
  2. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо пухнасте, м’яке і не липке тісто.
  3. Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  4. Змішуємо просіяне борошно з цукром і розм’якшеним вершковим маслом, перетираємо масу до однорідності.
  5. Стіл присипаємо борошном і розкачуємо пласт.
  6. Посипаємо крихтою, складаємо і розкачуємо, знову посипаємо крихтою, складаємо і розкачуємо.Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазинуВершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину
  7. Таким чином робимо до тих пір, поки не використовуємо всю крихту.
  8. Розкачуємо пласт, ріжемо порційними шматочками.Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину
  9. Беремо кінчики з усіх боків і защипуємо в середині, вставляємо в місце защипа горішок – арахіс або мигдаль.Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину
  10. Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
  11. Змащуємо збитим жовтком з парою ложок молока, посипаємо залишками крихти або подрібненими горіхами.Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину
  12. Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, дивіться по своїй духовці.Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину

Булочки виходять вологими, за рахунок начинки з крихти, дуже ароматними і м’якими, вони відмінно поєднуються з молоком, йогуртом, чаєм і какао.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: