Відкритий пиріг з куркою і овочами. Ситний пиріг на перекус і обід
від Denzhyttya
5 Серпня, 2021
Всім привіт! А сьогодні я ділюся з вами рецептом відкритого пирога з куркою і овочами. Пиріг смачний, ситний і простий. Дуже багато соковитої начинки і трохи тіста. Пиріг відмінний варіант для перекусу і на обід. З овочами можна експериментувати і додавати свої улюблені і сезонні. Багато овочів різних кольорів зроблять пиріг святковим і апетитним.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 2 ст. (320 г)
- Вершкове масло – 100 г
- Молоко – 1/3 ст. (80 мл.)
- Сметана – 1 ст.л
- Сода – 1/2 ч.л
Начинка:
- Куряча грудка – 1 шт. (Відварна)
- Помідор – 1 шт
- Перець – 1/2 шт.
- Кукурудза – 150 г
Заливка:
- Яйця – 3 шт
- Сметана – 2 ст.л
- Борошно – 2 ст.л
- Сіль
- Перець
Приготування:
- Перетираємо руками 100 г вершкового масла, 160 г борошна (1 ст.) і сіль (за смаком). Маса повинна вийти як мокрий пісок.
- Вливаємо 1/3 ст. молока (80 мл.) і гасимо в 1 ст. л сметани 0,5 ч.л соди. Перемішаємо все.
- Всипаємо ще 160 г борошна (1 ст.) і замішуємо тісто. Тісто виходить дуже м’яке.
- Тісто прибираємо в пакет і в холодильник на 30 хв.
- Готуємо начинку. Нарізаємо дрібно одне відварене куряче філе.
- Подрібнюємо 1 цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
- До курки відправляємо смажену цибулю, 1 нарізаний помідор, половину болгарського перцю і 150 г кукурудзи. Сіль і перець за смаком. Все перемішуємо і начинка готова.
- Залишилося приготувати заливку. 3 яйця, 2 ст. л борошна, 2 ст.л сметани, сіль і перець. Збиваємо віночком до однорідності.
- Тісто дістаємо з холодильника і не сильно тонко розкатуємо.
- Переносимо тісто в форму для запікання, у мене 24 см. Формуємо основу з бортиками. Викладаємо начинку і зверху розподіляємо заливку. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 50 хвилин.
- Ось такий гарний пиріг виходить. Яскравий, красивий і смачний.
Джерело:
mandarynka.com.ua