Взимку з’їли 15 банок. Кабачки, як шашлички: завжди готую більше, ніж потрібно

Смачні та хрусткі кабачки зі смаком і ароматом м’ясного шашлику – це просто ідеальна закуска. Таку страву я обов’язково ставлю на святковий стіл, кабачки давно стали моєю фірмовою стравою.

Інгредієнти:

  • кабачки, 2 кг
  • часник, 1 головка
  • кріп і петрушка по гарному пучку
  • приправа для шашлику, 1 ст.л
  • перець, 1 ч.л
  • сіль, 50 г
  • цукор, 100 г
  • оцет 9%, 100 мл

Приготування:

  1. Кабачки краще вибирайте молоді, вони тоді виходять більш щільними і хрусткими. Якщо берете великі і занадто перезрілі, краще прибрати середину з великим насінням – така м’якоть перетвориться в кашу.
  2. Ріжемо кабачки невеликими кубиками. Зелень дрібно ріжемо.
  3. Кабачки змішуємо із зеленню, тертим часником, сіллю і цукром, спеціями для шашлику і перцем, оцтом. Добре перемішуємо масу і залишаємо настоюватися на 2 години, періодично перемішуючи.Взимку з'їли 15 банок. Кабачки, як шашлички: завжди готую більше, ніж потрібно
  4. Розкладаємо салат в банки, ущільнюючи і заливаємо соком. Банки 700 мл.
  5. Накриваємо кришками банки і ставимо їх в каструлю на рушник.
  6. Наливаємо теплу воду по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання води 15 хвилин.Взимку з'їли 15 банок. Кабачки, як шашлички: завжди готую більше, ніж потрібно
  7. Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
  8. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Закуску подаємо до різних страв, вона ідеально поєднується з шашликами, картопляним пюре, запеченою картоплею в духовці, рибними стравами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: