Відмінний салат «Задоволений чоловік». Вас будуть носити на руках

Відмінний салат «Задоволений чоловік». Вас будуть носити на руках

Ніжна печінка чудово поєднується з грибами. Пропонуємо вам приготувати приголомшливо смачний і оригінальний салат з печінки і грибів «Задоволений чоловік».

Він досить простий, але має вишуканий смак – і ,  без сумніву, сподобається навіть самим вибагливим гурманам.

Подобається таке блюдо навіть тим, хто не їсть печінку ні в якому вигляді.

Його легко прикрасити білком, або морквою. А можна приготувати на вечерю.  Деякі господині і зовсім, замінюють теплим салатом з печінки і грибів основне блюдо.

Склад продуктів:

  • 300 грам курячої печінки;
  • 150 грам твердого сиру;
  • одна морква середнього розміру;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • 200 грам солоних грибів;
  • 150 грам майонезу.

 Приготування:

  1. Курячу печінку ретельно промиваємо, зрізаємо плівки і жовчні міхури, якщо такі є.
  2. У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
  3. У киплячу воду додаємо перець горошком, лавровий лист.
  4. Викладаємо туди ж курячу печінку, доводимо її до кипіння і знімаємо накип. Нагрівання зменшуємо до мінімуму і варимо 10 хвилин.
  5. Потім печінку виймаємо шумівкою і залишаємо охолоджуватись.
  6. Одну головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими чверть кільцями.
  7. Свіжу моркву промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  8. Солоні гриби подрібнюємо. Якщо у вас гриби занадто солоні, то промийте їх попередньо під проточною водою.
  9. Порада. Якщо солоних грибів у вас немає, то приготуйте такий салат зі смаженими грибами.
  10. Охолоджену печінку нарізаємо маленькими кубиками.
  11. Шматочок твердого сиру натираємо на дрібній тертці.
  12. На розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла, викладаємо нарізану цибулю і обсмажуємо її до легкої золотистої.
  13. Потім цибулю виймаємо шумівкою на тарілку.
  14. У цю ж сковороду викладаємо моркву і обсмажуємо її на сильному вогні: 3-4 хвилини. Якщо масла мало, додайте його. Обсмажену моркву вийміть шумівкою на окрему тарілку.
  15. Салат можете збирати шарами, або просто все змішати.
  16. Я буду змішувати: відправляю всі підготовлені продукти в салатник, додаю більше половини сиру (одну третю частину залишаю для прикраси).
  17. Заправляємо салат майонезом (краще всього використовувати домашній), ретельно перемішуємо.
  18. Збирати буду наступним чином: на плоске блюдо сервіровки встановлюю велике кулінарне кільце, а всередину ставлю кільце меншого розміру.
  19. Викладаємо салат, утрамбовуємо його. Потім кільця прибираємо і посипаємо салат тертим сиром. Прикрашаємо гілочками зелені.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: