Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя

Немає нічого кращого і смачнішого за домашню випічку! Я часто печу та пробую різні рецепти. Цей підкорив мене відразу – м’які, ароматні та повітряні міні-піци. Дуже зручно для порційної подачі, брати із собою на роботу, до школи або на пікнік.

Коли піца стає холодною– тісто не стає жорстким та сухим, а навпаки завжди м’яке та повітряне. Я показала свій варіант начинки – яка нам подобається, але Ви можете використовувати будь-яку, на свій смак. Творіть та насолоджуйтесь!

Інгредієнти:

Опара:

  • Борошно 220 г
  • Вода 140 мл
  • Молоко 120 мл
  • Пресовані дріжджі 15 г
  • Цукор 40 г
  • Сіль 7 г

Тісто

  • Борошно 300 г
  • Яйця (С1) 2 шт.
  • Вершкове масло 60 г

Начинка:

  • Томатний соус або кетчуп
  • Ковбаса, шинка 200 г
  • Сир твердий 350 г
  • Мариновані огірки 1-2 шт.
  • Болгарський перець 1/2 шт.
  • Кунжут
  • Сушена петрушка

Приготування:

  1. У миску виливаємо 120 мл теплого молока, 140 мл теплої води, додаємо пресовані дріжджі та розмішуємо. Висипаємо 40 г цукру, 7 г солі, 220 г борошна, ретельно перемішуємо, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин.Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя
  2. Борошно, що залишилося, просіюємо.
  3. Окремо збиваємо виделкою 2 яйця і виливаємо з них 2/3 у борошно, а 1/3 – залишаємо для змащування. Додаємо опару, що підійшла, замішуємо тісто.Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя
  4. Потім додаємо в два прийоми розм’якшене вершкове масло кімнатної температури, кожен раз добре вмішуємо його в тісто.Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя
  5. Накриваємо тонким рушником або харчовою плівкою та ставимо у тепле місце для підйому на 1,5 години. За цей час тісто має збільшитись у 2-3 рази.
  6. Я ставлю в електричну духовку, включену на 40 градусів, зачиняю дверцята.
  7. Через 40 хвилин тісто акуратно обминаємо.
  8. Тісто, що підійшло, злегка обминаємо руками, перекладаємо на припилений борошном стіл. І ділимо на 15 рівних частин (~60 г).Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя
  9. Кожну частину скачуємо в кульку і викладаємо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо харчовою плівкою, даємо відпочити тісту 10 хвилин.Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя
  10. За допомогою стаканчика або іншої ємності, попередньо вмочивши її в соняшникову олію, робимо поглиблення для начинки.Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя
  11. Бортики змащуємо яйцем, серединку – томатним соусом. Посипаємо кунжутом.Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя
  12. Потім викладаємо по черзі начинку, зверху посипаємо сиром і трохи сушеною петрушкою.Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя
  13. Випікаємо при температурі 200 ° С – 20 хв. Час випікання та температура залежить від особливостей вашої духовки.Відмінний варіант несолодкої випічки та вдала альтернатива бутербродам на всі випадки життя

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: