Відривний цибульний хліб
Такий хліб чудово підійде для пікніка, шашликів чи на сніданок! Готуємо!
Рецепт почнемо з приготування тіста.
Тісто:
- борошно 550 гр
- дріжджі 1,5 ч. лож
- цукор 1 2 ч. лож
- сіль 1 2 ч. лож
- молоко (тепле) 250 мл
- рослинна олія 4 ст.лож
- яйця 2 шт
Начинка:
- цибуля 3-4 шт
- зелень кропу
- рослинна олія для смаження
- сіль за смаком
Перевіряємо та активізуємо дріжджі. У тепле молоко висипаємо цукор, кілька ложок борошна і дріжджі. Перемішуємо і даємо постояти хвилин 5-7.
У готову опару додаємо яйця, перемішуємо і поступово вливаємо в борошно (сіль додали в борошно). Замішуємо м’яке тісто. Коли зібрали тісто в кулю додаємо рослинну олію. Замішуємо хвилин 10, після чого накриваємо плівкою і даємо тісту підійти (піднятися) вдвічі (40-60 хвилин).
За цей час приготуємо начинку. Цибулю тонко поріжемо соломкою і обсмажимо до легкої золотистості. В кінці додамо дрібно порубаний кріп і сіль за смаком. Даємо охолонути.
За цей час тісто відмінно підійшло!
Злегка помнемо і розгортаємо тісто в прямокутник (намагаємося) товщиною 1 см.
Нарізаємо пласт на квадратики розміром з вашу форму. На кожну заготовку викладаємо по хорошій ложці цибулі.
Складаємо шари один на один і виставляємо в форму. Накривши плівкою даємо постояти ще хвилин 10. В цей час розігріваємо духовку до 180 градусів.
Випікаємо цибульний хлібець хвилин 30-40, все залежить від вашої духовки.
Кожен шматочок добре відламується. Тісто м’яке, цибуля додає легкої солодкості. Не хліб, а тістечко!
Дуже смачно, печіть на здоров’я!