Відривний цибульний хліб

Відривний цибульний хліб

Такий хліб чудово підійде для пікніка, шашликів чи на сніданок! Готуємо!

Рецепт почнемо з приготування тіста.

Тісто:

  • борошно 550 гр
  • дріжджі 1,5 ч. лож
  • цукор 1 2 ч. лож
  • сіль 1 2 ч. лож
  • молоко (тепле) 250 мл
  • рослинна олія 4 ст.лож
  • яйця 2 шт

Начинка:

  • цибуля 3-4 шт
  • зелень кропу
  • рослинна олія для смаження
  • сіль за смаком

Перевіряємо та активізуємо дріжджі. У тепле молоко висипаємо цукор, кілька ложок борошна і дріжджі. Перемішуємо і даємо постояти хвилин 5-7.

Відривний цибульний хліб

У готову опару додаємо яйця, перемішуємо і поступово вливаємо в борошно (сіль додали в борошно). Замішуємо м’яке тісто. Коли зібрали тісто в кулю додаємо рослинну олію. Замішуємо хвилин 10, після чого накриваємо плівкою і даємо тісту підійти (піднятися) вдвічі (40-60 хвилин).

Відривний цибульний хліб

За цей час приготуємо начинку. Цибулю тонко поріжемо соломкою і обсмажимо до легкої золотистості. В кінці додамо дрібно порубаний кріп і сіль за смаком. Даємо охолонути.

Відривний цибульний хліб

За цей час тісто відмінно підійшло!

Відривний цибульний хліб

Злегка помнемо і розгортаємо тісто в прямокутник (намагаємося) товщиною 1 см.

Відривний цибульний хліб

Нарізаємо пласт на квадратики розміром з вашу форму. На кожну заготовку викладаємо по хорошій ложці цибулі.

Відривний цибульний хліб

Складаємо шари один на один і виставляємо в форму. Накривши плівкою даємо постояти ще хвилин 10. В цей час розігріваємо духовку до 180 градусів.

Відривний цибульний хліб

Випікаємо цибульний хлібець хвилин 30-40, все залежить від вашої духовки.

Відривний цибульний хліб

Кожен шматочок добре відламується. Тісто м’яке, цибуля додає легкої солодкості. Не хліб, а тістечко!
Дуже смачно, печіть на здоров’я!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: