Вишневе варення у власному соку без варіння ягід

Готуємо вишневе варення у власному соці. Ягоди, як свіжі.

Інгредієнти:

  • вишня – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • вода – 200 мл
  • лимонна кислота 3-5 г

Приготування:

  1. У воду додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння.
  2. Потім додаємо лимонну кислоту і варимо ще 7 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Вишню миємо й даємо стекти воді.
  4. Заливаємо вишню гарячим сиропом і акуратно втоплюємо вишню в сироп, даємо постояти 10 хвилин.
  5. Потім зливаємо сироп, знову доводимо до кипіння, варимо 7 хвилин і заливаємо вишню.
  6. Перемішуємо і даємо постояти 30 хвилин.
  7. Зливаємо сироп, варимо 7 хвилин.
  8. В цей час розкладаємо ягоди по стерилізованим банкам і заливаємо киплячим сиропом.
  9. Закатуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
  10. Вдалих вам заготовок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: