Вишневе варення у власному соку без варіння ягід
від Denzhyttya
26 Липня, 2021
Готуємо вишневе варення у власному соці. Ягоди, як свіжі.
Інгредієнти:
- вишня – 1 кг
- цукор – 1 кг
- вода – 200 мл
- лимонна кислота 3-5 г
Приготування:
- У воду додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння.
- Потім додаємо лимонну кислоту і варимо ще 7 хвилин, періодично помішуючи.
- Вишню миємо й даємо стекти воді.
- Заливаємо вишню гарячим сиропом і акуратно втоплюємо вишню в сироп, даємо постояти 10 хвилин.
- Потім зливаємо сироп, знову доводимо до кипіння, варимо 7 хвилин і заливаємо вишню.
- Перемішуємо і даємо постояти 30 хвилин.
- Зливаємо сироп, варимо 7 хвилин.
- В цей час розкладаємо ягоди по стерилізованим банкам і заливаємо киплячим сиропом.
- Закатуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
- Вдалих вам заготовок!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки