Вівсяне печиво – смачніше не придумаєш, покроковий рецепт
від Denzhyttya
27 Лютого, 2021
Печиво, приготоване за цим рецептом, неймовірно схоже на те, яке ми звикли купувати в магазинах. Воно дуже смачно пахне і виходить легким хрустким. Але головне, в такому печиві немає ніяких шкідливих добавок, адже ми приготували його самі.
Інгредієнти:
- 180 грам пшеничного борошна
- 100 грам вівсяної муки
- пів чайної ложки кориці
- пів чайної ложки соди
- дрібка солі
- 25 грам родзинок
- 85 грам вершкового масла
- 100 грам цукру
- 10 грам ванільного цукру
- 50 мілілітрів води
- 1 чайна ложка джему
Приготування:
- У миску кладемо родзинки і заливаємо кип’ятком.
- У миску просіваємо пшеничне борошно і додаємо вівсяне, туди ж кладемо сіль, соду і перемішуємо.
- З родзинок зливаємо воду і подрібнюємо в блендері. Додаємо до нього вершкове масло, цукор і ванільний цукор. Туди ж кладемо корицю і все ще раз перемішуємо блендером.
- У миску кладемо масляну основу, додаємо джем і воду, все перемішуємо.
- В отриману масу додаємо борошняну суміш і перемішуємо. Замішуємо м’яке тісто, злегка липнутиме до рук.
- Тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо печиво.
- Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і кладемо печиво. Відправляємо його в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 12-15 хвилин, а потім відразу ж подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua