Вівсяний шоколадний пиріг з бананом: солодкий навіть без цукру

Щоб не додавати різні підсолоджувачі в пиріг, вибираю максимально стиглі банани, навіть трохи потемнілі. У цьому фрукті достатньо солодощі, але ви завжди можете додатково всипати 1-2 ложки цукру. Шоколад у мене теж гірший з високим вмістом какао (85%). Таке поєднання дозволяє мені без докорів сумління насолоджуватися шоколадно-банановим десертом.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 120 г
  • Молоко – 250 мл
  • Банан – 2 шт.
  • Цурок по потребі
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 40 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Чорний шоколад – 50 г
  • Вершки – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 дрібка.

Приготування:

  1. Залийте вівсяні пластівці гарячим молоком і залиште на 15 хвилин, щоб вони настоялися.Вівсяний шоколадний пиріг з бананом: солодкий навіть без цукру
  2. У цей час очистіть банани та розімніть їх вилкою в пюре. Вбийте яйця та перемішайте масу. Всипте какао-порошок, розпушувач та сіль, ще раз перемішайте. На цьому етапі можете додати підсолоджувач.Вівсяний шоколадний пиріг з бананом: солодкий навіть без цукру
  3. Поєднайте шоколадно-бананову масу з вівсянкою в молоці, доведіть масу до однорідності.Вівсяний шоколадний пиріг з бананом: солодкий навіть без цукру
  4. Прямокутну форму розміром 22 х 14 см рясно змастіть вершковим маслом. Вилийте в неї тісто, розрівняйте і випікайте пиріг протягом 45-50 хвилин при температурі 190 градусів.Вівсяний шоколадний пиріг з бананом: солодкий навіть без цукру
  5. Подрібніть шоколад і розтопіть його на водяній бані або мікрохвильовій печі. Змішайте із вершками. Змастіть пиріг отриманою глазур’ю.Вівсяний шоколадний пиріг з бананом: солодкий навіть без цукру

Пиріг із вівсяних пластівців виходить неймовірно м’яким, злегка вологим, з насиченим шоколадним смаком. Якщо розділити його на порційні шматочки, вийдуть тістечка, які можна подати гостям як десерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: