Всього 5 хвилин роботи та повітряний яблучний пиріг на вашому столі
від Denzhyttya
11 Листопада, 2021
Один із класичних рецептів шарлотки, яку можна випікати в духовці чи мультиварці.
Інгредієнти:
- яйця, 6 шт
- цукор, 200 г
- борошно, 150 г
- сіль дрібка, ванілін до смаку
- розпушувач, 1 ч.л
- яблука, 3 шт
- лимонний сік
Приготування:
- Чищені яблука тремо на великій тертці і збризкуємо лимонним соком, щоб маса не потемніла.
- Форму застеляємо пергаментом і викладаємо яблучну масу.
- Яйця з’єднуємо із сіллю і починаємо збивати до високої та пінистої маси. Збиваємо не менше ніж 5 хвилин.
- Всипаємо цукор частинами і збиваємо, поки маса не перетвориться на стійку та дуже густу масу.
- Всипаємо частинами просіяне борошно з розпушувачем, акуратно перемішуємо лопаткою до однорідності.
- Виливаємо густе тісто на яблучну масу та розрівнюємо.
- Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин.
- Перші 15 – 20 хвилин дверцята духовки не відчиняємо, щоб бісквіт не опав.
- Остуджуємо хвилин 20 у формі, потім прибираємо та остуджуємо повністю.
Бісквіт виходить дуже високим і якщо є бажання, можна розрізати його на 2-3 коржі і змастити кремом зі сметани або вершків. До яблучної начинки такий крем відмінно підходить.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки