Всього 5 хвилин роботи та повітряний яблучний пиріг на вашому столі

Один із класичних рецептів шарлотки, яку можна випікати в духовці чи мультиварці.

Інгредієнти:

  • яйця, 6 шт
  • цукор, 200 г
  • борошно, 150 г
  • сіль дрібка, ванілін до смаку
  • розпушувач, 1 ч.л
  • яблука, 3 шт
  • лимонний сік

Приготування:

  1. Чищені яблука тремо на великій тертці і збризкуємо лимонним соком, щоб маса не потемніла.
  2. Форму застеляємо пергаментом і викладаємо яблучну масу.
  3. Яйця з’єднуємо із сіллю і починаємо збивати до високої та пінистої маси. Збиваємо не менше ніж 5 хвилин.
  4. Всипаємо цукор частинами і збиваємо, поки маса не перетвориться на стійку та дуже густу масу.
  5. Всипаємо частинами просіяне борошно з розпушувачем, акуратно перемішуємо лопаткою до однорідності.
  6. Виливаємо густе тісто на яблучну масу та розрівнюємо.Всього 5 хвилин роботи та повітряний яблучний пиріг на вашому столі
  7. Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин.
  8. Перші 15 – 20 хвилин дверцята духовки не відчиняємо, щоб бісквіт не опав.
  9. Остуджуємо хвилин 20 у формі, потім прибираємо та остуджуємо повністю.Всього 5 хвилин роботи та повітряний яблучний пиріг на вашому столі

Бісквіт виходить дуже високим і якщо є бажання, можна розрізати його на 2-3 коржі і змастити кремом зі сметани або вершків. До яблучної начинки такий крем відмінно підходить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: