Вишневий пиріг “Вишневе літо”. Рецепт із найпростіших продуктів

Сьогодні приготувала смачний вишневий пиріг. Цей пиріг пісний, у ньому немає молока, яєць та вершкового масла. У пирога дуже смачне тісто, готувати його можна не лише у піст! Замість вишні підійдуть інші фрукти, свіжі чи заморожені.

Інгредієнти:

  • Борошно ~ 290 г
  • Цукор – 160 г
  • Соняшникова олія – 60 мл
  • Мед – 70 г
  • Вода – 200 мл
  • Розпушувач – 10 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Сіль за смаком
  • Вишня без кісточки, свіжа чи розморожена – 350 г
  • Крохмаль – 1 ст.л

Приготування:

  1. З вишні видалила кісточки і злила зайвий сік. Додаю 1 ст.л крохмалю та перемішую. Крохмаль вбере зайву вологу.Вишневий пиріг "Вишневе літо". Рецепт із найпростіших продуктів
  2. Висипаю в миску цукор, сіль, ванільний цукор, додаю мед, олію та воду.
  3. Перемішую продукти, бажано, щоб цукор і мед розчинилися.
  4. Висипаю розпушувач та частину просіяного борошна.
  5. Замішую тісто, підсипаючи решту борошна. Консистенція тіста схожа на густу сметану.Вишневий пиріг "Вишневе літо". Рецепт із найпростіших продуктів
  6. Виливаю тісто у форму 22 см. У мене вона кругла, роз’ємна.Вишневий пиріг "Вишневе літо". Рецепт із найпростіших продуктів
  7. Трохи розрівнюю тісто по поверхні.Вишневий пиріг "Вишневе літо". Рецепт із найпростіших продуктів
  8. Викладаю на тісто підготовлену вишню.Вишневий пиріг "Вишневе літо". Рецепт із найпростіших продуктів
  9. Ставлю пиріг у заздалегідь розігріту духовку.Вишневий пиріг "Вишневе літо". Рецепт із найпростіших продуктів
  10. Час випікання за температури 180 градусів 50 хвилин. Без вишні пиріг випікається трохи швидше. Також час випічки залежить від розміру форми.Вишневий пиріг "Вишневе літо". Рецепт із найпростіших продуктів

Тісто у пирога в міру вологе, воно дуже ніжне та смачне!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: