Я готова пекти його кожний день: відривний пиріг з повидлом, м’який як пух

Пропоную приготувати відривний дріжджовий пиріг з повидлом або джемом, м’який як пух. Пиріг ділиться на булочки і подається до чаю або до кави. Рецепт дріжджового пирога з варенням може приготувати кожен, головне бажання, а щоб дріжджові булочки вийшли ще ніжніші, промажте сметаною.

Інгредієнти:

  • тепле молоко – 250 мл
  • борошно – 300-350 гр
  • сіль – 0.5 ч.л
  • цукор – 1 ст.л
  • соняшникова олія – 2 ст.л
  • вершкове масло – 30 гр
  • сухі дріжджі – 1 ч.л
  • джем – 200 гр
  • сметана – 60 гр
  • цукрова пудрах – 1 ч.л

Приготування:

  1. Для початку нам потрібно приготувати тісто, в глибоку миску виливаємо тепле молоко, всипаємо цукор, сіль, сухі дріжджі, перемішати віночком до однорідної маси.
  2. В отриману масу вливаємо олію, перемішати. Частинами всипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто.Я готова пекти його кожний день: відривний пиріг з повидлом, м'який як пух
  3. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо підійти протягом 1 години.Я готова пекти його кожний день: відривний пиріг з повидлом, м'який як пух
  4. Тісто, що підійшло обминаємо руками, дістаємо з миски і викладаємо на стіл присипаний борошном.
  5. Ділимо тісто на 2 рівні частини, з кожної частини робимо джгут і ділимо на шматочки (всього у мене вийшло 20 шматочків).Я готова пекти його кожний день: відривний пиріг з повидлом, м'який як пух
  6. Кожен шматочок розкачуємо в невеликий коржик, в центр викладаємо джем (або ягоди чи порізані яблука), збираємо краї і формуємо кульку. Кожну кульку умочуємо в розтопленому вершковому маслі і перекладаємо в форму з бортиками.Я готова пекти його кожний день: відривний пиріг з повидлом, м'який як пух
  7. Пиріг накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити на 10-15 хвилин.
  8. Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 30-35 хвилин. Готовому пирогу даємо охолонути в формі і підготуємо помадку. У сметану всипаємо цукрову пудру, добре перемішуємо.Я готова пекти його кожний день: відривний пиріг з повидлом, м'який як пух
  9. Верх пирога можна змастити підготовленою помадкою або зробіть як я, я перевернула пиріг і змастила сметанною помадкою.Я готова пекти його кожний день: відривний пиріг з повидлом, м'який як пух

Ламаємо пиріг на шматочки і подаємо до чаю, приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: