Я просто закохалася в цей пиріг. Ніжний і смачний манник

З манної крупи можна готувати не тільки манну кашу, а й багато  інших корисних і смачних страв.

Інгредієнти:

  • манна крупа – 150 г
  • вершки жирні або сметана – 3.5 ст.л
  • яйця – 4 шт
  • цукор – 150 г
  • борошно – 150 г
  • ванілін за смаком
  • розпушувач – 1 ч.л
  • олія рослинна – 3 ст.л

Для приготування карамелі візьміть:

  • цукор – 7 ст.л
  • вода – 100 мл

Також буде потрібно білий шоколад.

Приготування:

  1. Яйця змішуємо з цукром і збиваємо до розчинення цукру.
  2. Додаємо вершки і рослинну олію, збиваємо до однорідності.
  3. Додаємо манну крупу і просіяне борошно, вимішуємо тісто.
  4. Додаємо ванілін (за смаком ) і розпушувач, вимішуємо.
  5. Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
  6. Духовку розігріваємо до 150 градусів і випікаємо близько 30 хвилин, перевіряємо  готовність.
  7. Охолоджуємо в формі.
  8. Цукор висипаємо на сковороду і розтоплюємо  до карамельного кольору, потім вливаємо частинами воду і добре вимішуємо лопаткою.
  9. Поливаємо пиріг карамеллю і прикрашаємо розтопленим білим шоколадом.
  10. Коли все застигне, виймаємо пиріг з форми.

Порада: якщо вам набрид ванілін, тоді додайте в манник цедру лимона або корицю – буде і смачно, і ароматно. Прикрасити пиріг можна будь-яким шоколадом, не обов’язково білим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: