Яблучні оладки: рецепт повітряного і якісного тіста
від Denzhyttya
6 Жовтня, 2021
Яблучні оладки настільки ж популярні, як із кабачків чи з морквою. Страва ароматна, м’яка і ніжна, особливо в тому випадку, якщо зробити якісне тісто, яке при обсмажуванні, відмінно підніметься і стане повітряним.
Інгредієнти:
- яблука, 2 шт
- яйця, 1 шт
- цукор, 2 ст.л
- борошно, 350 г
- кефір жирний, 500 мл
- розпушувач, 1 ч.л
- сіль, кориця
Приготування:
- Кефір кімнатної температури змішуємо з яйцем, сіллю, цукром.
- Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо.
- Додаємо розпушувач і за смаком корицю.
- Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо дрібними кубиками, всипаємо в тісто і добре вимішуємо.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 20 хвилин.
- Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо оладки з двох сторін до рум’яності.
- Оладки виходять пишними і м’якими, вони не будуть осідати після того, як ви знімете їх з плити.
Не варто додавати занадто багато наповнювачів – в нашому випадку, яблука. Велика кількість добавок зменшує пишність. Обсмажуйте оладки на чавунній сковороді або з товстим дном і стінками – вони рівномірно нагріваються і добре тримають температуру, страва не пригорає, а добре прожарюється.
Джерело:
mandarynka.com.ua