Яблучний пиріг «Три склянки»: ще один рецепт улюбленої випічки
Яблучний десерт «Три склянки» – це насипний пиріг з великою кількістю фруктів. Рекомендуємо брати для приготування не дуже солодкі яблука ( наприклад, антонівка) , щоб у випічці відчувалася кислинка. Але аромат від цієї страви буде розноситися по всій вулиці ще під час випікання. Так що готуйтеся приймати гостей!
Складові
- Манка – 160 г
- Пшеничне борошно – 130 г
- Цукор – 180 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Яблуко – 5 шт.
- Вершкове масло – 30 г
- Молоко – 200 мл
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Цукрова пудра за смаком
Як приготувати яблучний пиріг «Три склянки»
Борошно, манку, розпушувач, цукор звичайний і ванільний перемішайте вінчиком в глибокій мисці. Окремо розігрійте на плиті молоко і розтопіть в ньому вершкове масло.
Яблука помийте і натріть на грубій терці ( шкірку краще зняти) . Збризніть їх лимоном і перемішайте. Форму для випічки вистеліть пергаментним папером. По дну рівномірно розподіліть третину сухого тіста.
На сухе тісто викладіть рівномірним шаром третину натертих яблук. Чергуйте шари, поки у вас не закінчаться інгредієнти. Має вийти 3 яблучних шари і 3 – сухого тіста.
Поверх заготовки вилийте молочну суміш. За допомогою дерев’яної шпажки зробіть проколи на всю глибину, щоб молоко просочилося. Ставте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Готовий пиріг акуратно дістаньте з форми і дайте йому трохи охолонути. Присипте десерт цукровою пудрою і подавайте до столу. Соковите кисло-солодке частування не чекає свята. Готуйте його до вечірнього чаю для найдорожчих людей. Вони обов’язково оцінять!