Яблучний пиріг «Три склянки»: ще один рецепт улюбленої випічки

Яблучний пиріг «Три склянки»: ще один рецепт улюбленої випічки

Яблучний десерт «Три склянки» – це насипний пиріг з великою кількістю фруктів. Рекомендуємо брати для приготування не дуже солодкі яблука ( наприклад, антонівка) , щоб у випічці відчувалася кислинка. Але аромат від цієї страви буде розноситися по всій вулиці ще під час випікання. Так що готуйтеся приймати гостей!

Складові

  • Манка – 160 г
  • Пшеничне борошно – 130 г
  • Цукор – 180 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Яблуко – 5 шт.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Молоко – 200 мл
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра за смаком

Як приготувати яблучний пиріг «Три склянки»

Борошно, манку, розпушувач, цукор звичайний і ванільний перемішайте вінчиком в глибокій мисці. Окремо розігрійте на плиті молоко і розтопіть в ньому вершкове масло.

Яблука помийте і натріть на грубій терці  ( шкірку краще зняти) . Збризніть їх лимоном і перемішайте. Форму для випічки вистеліть пергаментним папером. По дну рівномірно розподіліть третину сухого тіста.

На сухе тісто викладіть рівномірним шаром третину натертих яблук. Чергуйте шари, поки у вас не закінчаться інгредієнти. Має вийти 3 яблучних шари і 3 – сухого тіста.

Поверх заготовки вилийте молочну суміш. За допомогою дерев’яної шпажки зробіть проколи на всю глибину, щоб молоко просочилося. Ставте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Готовий пиріг акуратно дістаньте з форми і дайте йому трохи охолонути. Присипте десерт цукровою пудрою і подавайте до столу. Соковите кисло-солодке частування не чекає свята. Готуйте його до вечірнього чаю для найдорожчих  людей. Вони обов’язково оцінять!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: