Яблучний пиріг готую лише так: м’який, повітряний, а продукти мінімальні
6 Липня, 2022
М’який, ароматний та повітряний яблучний пиріг! Мінімум продуктів, які завжди є на кухні. Готую за таким рецептом уже багато років. Моя сім’я його обожнює!
Інгредієнти:
- Яблука – 2 штуки
- Вершкове масло – 25 грам
- Цукор – 20 грам
- Лимонний сік – 15 грам
Для тіста
- Яєчні білки – 3 штуки
- Цукор – 60 грам
- М’яке вершкове масло – 120 грам
- Цукор – 50 грам
- Яєчні жовтки – 3 штуки
- Борошно – 130 грам
- Розпушувач – 4 грами
Приготування:
- Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо на шматочки невеликого розміру. Розігріваємо сковороду, додаємо вершкове масло і яблука. Посипаємо цукром і поливаємо соком лимонним.
- Перемішуємо та перекладаємо в тарілку.
- У чисту миску вливаємо білки та збиваємо міксером, всипаючи цукор.
- У чисту миску кладемо м’яке вершкове масло, насипаємо цукор і збиваємо міксером (поступово вливаючи жовтки).
- Білки з’єднуємо з жовтками та розмішуємо.
- Насипаємо просіяне борошно, розпушувач і змішуємо.
- Форму 18 см застеляємо пергаментом та виливаємо тісто.
- Зверху кладемо яблука та випікаємо при 180 градусах – 45 хвилин.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua