Яблучний пиріг “Мрія”.
від Denzhyttya
23 Вересня, 2021
Прекрасний повсякденний пиріг до чаю . Яблука краще брати типу Антонівки, щоб були кислими.
Необхідні продукти на форму 24-26 см:
- Яйця 3 шт
- Цукор 5 ст.л. +3 ст.л. для начинки
- Масло вершкове 200 гр
- Борошно 2 склянки (близько 320-350гр.)
- Сіль дрібка
- Сода 1/2 ч.л. (оцтом погасити)
- Ванілін 1 ч.л
- Яблука 3 шт
Приготування:
- Відокремлюємо жовтки від білків. 3 жовтки розтираємо з 5 ст.л. цукру.
- Додаємо ванільний цукор 10 гр. або ванілін, 1/2 ч.л соди гашеної оцтом або лимонним соком, 200 гр м’якого вершкового масла, дрібку солі і розтираємо до однорідного стану. Я збила міксером на середніх оборотах.
- Просіваємо борошно. У мене пішло 340 гр.
- Замішуємо тісто. Відщипуємо приблизно п’яту частину і прибираємо в морозилку.
- Форму прокладаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
- Тісто розподіляємо по формі, формуємо бортики.
- Включаємо духовку на 180 ° С.
- 3 білка збиваємо з 3 ст.л. цукру до міцних піків. Додаємо натерті яблука в великій тертці і акуратно перемішуємо, щоб білки не осіли.
- Викладаємо начинку в центр. Рівномірно розподіляючи.
- Зверху натираємо шматочок тіста (з морозилки) на грубій терці.
- Ставимо пиріг випікатися на 180 ° С приблизно на 30-40 хвилин, поки пиріг не стане золотистим.
Як пиріг трохи охолоне, можна ставити чайник і подавати. Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua