Простий і смачний шоколадний торт з сирним кремом

Торт готується без розкатки коржів і виходить високим. Дивовижна випічка з шоколадним смаком і ніжним, сирно-шоколадним кремом.

Інгредієнти:

Корж

  • Борошно пшеничне – 170 г
  • Какао – 50 г
  • Розпушувач – 2,5 ч. ложки
  • Яйця – 4 шт.
  • Сметана – 80 г
  • Олія соняшникова – 100 мл
  • Цукор – 120 г
  • Сіль – 1/4 ч. ложки

Крем

  • Сметана – 100 г
  • Сир – 400 г
  • Згущене молоко – 250 г
  • Какао – 50 г

Глазур

  • Вершкове масло – 60 г
  • Шоколад темний – 100 г
  • Молоко – 40 г

Просочення

  • Вода – 100 г
  • Цукор – 50 г
  • Коньяк / бренді – 20 г

Приготування:

  1. Приготуємо коржі. З’єднуємо борошно, какао, розпушувач, сіль і перемішуємо.
  2. У глибоку ємність кладемо яйця, цукор, сметану і олію. Перемішуємо до однорідного стану.
  3. Потім, в ячную масу, поступово, додаємо суху суміш.
  4. Міксером перемішуємо, до однорідності.
  5. Деко застеляємо пекарним папером і виливаємо на неї тісто, розрівнюємо.
  6. Випікаємо в розігрітій до 200 ° C духовці, 12-15 хвилин.
  7. Готовність коржа перевіряємо дерев’яною шпажкою. Протикаємо корж і виймаємо. Якщо шпажка суха, значить корж готовий.
  8. Охолоджуємо корж, перевертаємо на папір і акуратно знімаємо пергамент з коржа.
  9. Обрізаємо боки коржа і поділяємо сам корж на чотири рівні частини.
  10. Просочуємо коржі сиропом, яка готується так: 50 г цукру розчиняємо в 100 мл води, доводимо до кипіння, проварюємо 2 хвилини і охолоджуємо. Додаємо 2 ст. ложки коньяку.
  11. Приготуємо крем. З’єднуємо сметану, сир, какао і згущене молоко. Перемішуємо, до однорідного стану.
  12. Збираємо торт. Кладемо перший корж на мисочку і промазуємо його 1/3 частиною крему.
  13. Потім, кладемо другий корж, злегка продавлюємо і промазуємо 1/3 частиною крему.
  14. Третій і четвертий коржі збираємо аналогічно. Прибираємо торт в холодильник і готуємо глазур.
  15. З’єднуємо вершкове масло і молоко. Нагріваємо до гарячого стану.
  16. Висипаємо в гарячу масу темний шоколад (какао 50%) і перемішуємо, до розчинення шоколаду.
  17. Заливаємо торт глазур’ю і розрівнюємо. Даємо глазурі захолонути і подаємо до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: