Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Пиріг виходить ароматним, ніжним, із соковитою начинкою. Терта здоба універсальна, з таким тістом можна використовувати різні начинки.
Інгредієнти:
- цукор, 100 г
- вершкове масло, 120 г
- сметана, 130 г
- сіль дрібка, ванілін за смаком
- борошно, 350 г
- розпушувач, 1 ч.л
- яблука, 1 кг
- горіхи та родзинки, кориця за смаком
- цукор, 70 г
Приготування:
- Яблука чистимо і натираємо на великій тертці. За смаком та бажанням змішуємо з родзинками та горіхами, корицею. Начинку взагалі можна робити будь-яку на свій смак.
- Просіюємо борошно і змішуємо із сіль та цукром, розпушувачем.
- Охолоджене вершкове масло або якісний маргарин натираємо на великій тертці або ріжемо шматочками і додаємо в борошно.
- Перетираємо все до утворення крихти.
- Додаємо сметану і руками просто вмішуємо продукт у крихту.
- Деко застеляємо пергаментом і одну частину крихти висипаємо, розрівнюємо рівним шаром.
- Викладаємо яблучну начинку і зверху посипаємо другою частиною крихти.
- Випікаємо при 180 градусах близько 1 години до гарної рум’яності верху. Охолоджуємо пиріг і подаємо до столу.
Випічку можна подавати в гарячому і холодному вигляді, він однаково смачний.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua