Яблучний пиріг з заливним тістом
від Denzhyttya
18 Вересня, 2021
Це надзвичайно соковитий і м’який десерт, який не доживає до завтрашнього дня. На одному шматочку не зупинити!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 160 г
- Соняшникова олія 9 ст. л.
- яйце 3 шт.
- сіль 1 дрібка
- цукор 100 г
- ванілін 1 дрібка
- сода 1 ч. л.
- яблуко 6-7 шт.
Приготування:
- Насамперед приготуйте тісто. Для цього вбийте яйця в глибоку миску. Збийте їх віночком з сіллю до утворення піни.
- Не припиняючи збивати, додавайте в миску цукор, ванілін, рослинну олія без запаху і соду. Для власного заспокоєння можете погасити її оцтом.
- Тепер просійте в миску борошно. Гарненько перемішайте все лопаткою. У вас повинно вийти рідке тісто, що за консистенцією нагадує сметану.
- Тепер приступайте до яблук. Видаліть серцевину, а саму м’якоть наріжте скибочками. Їх пересипте в тісто. Перемішайте ретельно. Яблук повинно вийти більше, ніж тіста.
- Роз’ємну форму в ідеалі 24 см в діаметрі змастіть всередині маслом. У неї вилийте тісто з яблуками. Розподіліть все по формі.
- Готуйте пиріг в розігрітій до 200 ° С духовці 35-45 хвилин. Зверху повинна з’явитися апетитна золотава скоринка. Готовій випічці дайте охолонути, посипте її цукровою пудрою.
Цей яблучний пиріг я звикла готувати за принципом 3: 1. Так, для його приготування знадобиться багато яблук і всього лише третина від їх кількості тіста. Не бійтеся, його буде достатньо, щоб випічка стала пишною і м’якою. Спробуйте приготувати за цим рецептом, якщо хочете здивувати близьких незвичайним десертом!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya