Яблучний пиріг з заливним тістом

Це надзвичайно соковитий і м’який десерт, який не доживає до завтрашнього дня. На одному шматочку не зупинити!

яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 160 г
  • Соняшникова олія 9 ст. л.
  • яйце 3 шт.
  • сіль 1 дрібка
  • цукор 100 г
  • ванілін 1 дрібка
  • сода 1 ч. л.
  • яблуко 6-7 шт.

Приготування:

  1. Насамперед приготуйте  тісто. Для цього вбийте яйця в глибоку миску. Збийте їх віночком з сіллю до утворення піни.
  2. Не припиняючи збивати, додавайте в миску цукор, ванілін, рослинну олія без запаху і соду. Для власного заспокоєння можете погасити її оцтом.пиріг з яблуками
  3. Тепер просійте в миску борошно. Гарненько перемішайте все лопаткою. У вас повинно вийти рідке  тісто, що за консистенцією нагадує сметану.
  4. Тепер приступайте до яблук. Видаліть серцевину, а саму м’якоть наріжте скибочками. Їх пересипте в тісто. Перемішайте ретельно. Яблук повинно вийти більше, ніж тіста.
  5. Роз’ємну форму в ідеалі 24 см в діаметрі змастіть всередині маслом. У неї вилийте тісто з яблуками. Розподіліть все по формі.яблучний пиріг
  6. Готуйте пиріг в розігрітій до 200 ° С духовці 35-45 хвилин. Зверху повинна з’явитися апетитна золотава скоринка. Готовій випічці дайте охолонути, посипте її цукровою пудрою.

Цей яблучний пиріг я звикла готувати за принципом 3: 1. Так, для його приготування знадобиться багато яблук і всього лише третина від їх кількості тіста. Не бійтеся, його буде достатньо, щоб випічка стала пишною і м’якою. Спробуйте приготувати за цим рецептом, якщо хочете здивувати близьких незвичайним десертом!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: