Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
від Denzhyttya
17 Листопада, 2022
Основа домашнього зефіру – яблучне пюре, тому він не тільки смачний, а й корисний (можна пити чай і не докоряти собі за солодощі). Готувати можна цілий рік, ось тільки потрібно знайти правильний рецепт. Я знайшла його на пакетику з агар-агаром: зрозумілий опис та точні пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти:
- яблучне пюре 250 г
- цукор 250 г
- ванільний цукор 1 пакетик
- яєчний білок 1 шт
Для сиропу:
- вода 160 г
- агар 7 г
- цукор 475 г
Приготування:
- Починаємо з яблучного пюре: очищаємо яблука від шкірки та серцевини, запікаємо в духовці або мікрохвильовій печі до м’якості. Я використовувала мікрохвильову піч, так швидше: великі шматки запеклися за 10 хвилин.
- Перетираємо печені яблука через сито – отримуємо пюре.
- Насипаємо в пюре цукор та ванільний цукор, розмішуємо. Займемося агар-агаром – це загусник рослинного походження, без якого зефір не вийде.
- Висипаємо агар у воду, ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.
- Додаємо цукор, добре розмішуємо та варимо на повільному вогні 5 хвилин.
- Залишаємо сироп трохи охолонути, тим часом у яблучне пюре кладемо яєчний білок.
- Збиваємо до пишної білої маси (збільшиться у 3 рази).
- Вливаємо тонким струмком по краю гарячий сироп з агаром (не перестаючи збивати).
- Після того, як влили сироп, збиваємо ще 3-4 хвилини.
- Швидко перекладаємо масу в кулінарний мішок з насадкою та відсаджуємо зефір на силіконовий килимок або папір для випічки (до якого нічого не прилипає).
- Залишаємо зефір на добу, щоб стабілізувався. Потім з’єднуємо по дві половинки, посипаємо цукровою пудрою.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Смачного!
Джерело:
plyashka.com
Позначки