Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу

Основа домашнього зефіру – яблучне пюре, тому він не тільки смачний, а й корисний (можна пити чай і не докоряти собі за солодощі). Готувати можна цілий рік, ось тільки потрібно знайти правильний рецепт. Я знайшла його на пакетику з агар-агаром: зрозумілий опис та точні пропорції інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • яблучне пюре 250 г
  • цукор 250 г
  • ванільний цукор 1 пакетик
  • яєчний білок 1 шт

Для сиропу:

  • вода 160 г
  • агар 7 г
  • цукор 475 г

Приготування:

  1. Починаємо з яблучного пюре: очищаємо яблука від шкірки та серцевини, запікаємо в духовці або мікрохвильовій печі до м’якості. Я використовувала мікрохвильову піч, так швидше: великі шматки запеклися за 10 хвилин.Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
  2. Перетираємо печені яблука через сито – отримуємо пюре.Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
  3. Насипаємо в пюре цукор та ванільний цукор, розмішуємо. Займемося агар-агаром – це загусник рослинного походження, без якого зефір не вийде.
  4. Висипаємо агар у воду, ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
  5. Додаємо цукор, добре розмішуємо та варимо на повільному вогні 5 хвилин.Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
  6. Залишаємо сироп трохи охолонути, тим часом у яблучне пюре кладемо яєчний білок.Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
  7. Збиваємо до пишної білої маси (збільшиться у 3 рази).Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
  8. Вливаємо тонким струмком по краю гарячий сироп з агаром (не перестаючи збивати).Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
  9. Після того, як влили сироп, збиваємо ще 3-4 хвилини.Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
  10. Швидко перекладаємо масу в кулінарний мішок з насадкою та відсаджуємо зефір на силіконовий килимок або папір для випічки (до якого нічого не прилипає).Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу
  11. Залишаємо зефір на добу, щоб стабілізувався. Потім з’єднуємо по дві половинки, посипаємо цукровою пудрою.Яблучний зефір в домашніх умовах на агар-агарі: виходить пружний, щільний, корисний та дуже смачний, супер рецепт, який вийшов з першого разу

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: