Яблучний пиріг без борошна (так смачно, що язика можна проковтнути)
від Denzhyttya
1 Лютого, 2024
Ароматний і такий ніжний пиріг , готується швидко, легко і без борошна. Дуже всім рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 штуки
- Сіль – щіпка
- Грецький йогурт – 500 грам
- Цукор – 100 грам
- Ванільний цукор – 8 грам
- Лимонна цедра
- Кукурудзяний крохмаль – 150 грам
- Розпушувач – 8 грам
- Яблука – 2 штуки
- Вершкове масло – невеликий шматочок
- Цукор – 1 столова ложка ( для посипання )
- Абрикосове варення ( для змащення )
Приготування:
- У чашу розбиваємо яйця, додаємо сіль і збиваємо за допомогою міксера до однорідної суміші.
- Додаємо грецький йогурт, цукор, ванільний цукор і продовжуємо збивати.
- Додаємо терту на дрібній терці лимонну цедру, просіюємо кукурудзяний крохмаль, розпушувач і змішуємо вінчиком.
- З яблука зчищаємо шкірку і нарізаємо на тонкі часточки.
- Форму для випічки 20 сантиметрів застилаємо папером для випічки і виливаємо тісто.
- Зверху викладаємо яблучні часточки, змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо цукром.
- Випікаємо сорок п’ять хвилин, при ста вісімдесяти градусах. Потім змащуємо варенням ( у мене абрикосове ).
Смачного !