Як нагодувати сім’ю варениками – багато, недорого, смачно
від Denzhyttya
19 Лютого, 2021
Вареники давно стали однією з улюблених страв, які роблять з різними начинками. Я роблю з картопляним пюре і фаршем, виходить дуже ситно і смачно.
Інгредієнти:
- борошно, 500 г
- сіль, 1 ч.л
- яйце, 1 шт
- кип’яток, 220 мл
- куркума, дрібка
Для приготування начинки необхідно:
- картопля, 800 г
- фарш будь-який, 300 г
- цибуля, 2 шт
- сіль, зелень
Приготування:
- Фарш я брала курячий, а ви беріть будь-який, на свій смак.
- Просіваємо борошно, змішуємо з сіллю і дрібкою куркуми, яйцем і перемішуємо.
- Заливаємо кип’яток і вимішуємо лопаткою тісто. Коли воно стане теплим, вимішуємо руками.
- Порада: куркуму я додаю просто для гарного кольору тіста.
- Тісто виходить м’яке і не липке.
- Укладаємо тісто в пакет і залишаємо на 15 – 20 хвилин.
- Картоплю очищаємо і тремо на грубій терці, віджимаємо від рідини.
- Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо до золотистого кольору.
- Фарш змішуємо з картоплею і цибулею, нарізаною зеленню. Солимо і перчимо до смаку.
- Формуємо вареники з начинкою.
- Можна вареники варити в підсоленій воді або приготувати на пару.
- Викладаємо в миску, додаємо вершкове масло і подаємо до столу зі сметаною або можна ще посмажити цибулю.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки