Як посмажити овочі на багатті

Приготувати соковиті овочі на багатті зовсім не складно.  На багатті можна приготувати будь-які овочі, але найапетитніші, звичайно ж, сезонні.

Сьогодні розповімо вам, як посмажити найсмачніші овочі на багатті. Ці три рецепта вам обов’язково припадуть до душі. Також запам’ятайте: чим смачніші самі овочі, тим смачніше результат. Тому найголовніше – вибирати стиглі і соковиті продукти. Тоді кожна з цих страв вийде надзвичайно смачною  і ніжною. Справжня смакота!

Найсмачніші овочі на багатті

Гарнір з запечених сезонних овочів

Простий і універсальний гарнір з запечених кабачків, томатів  і баклажанів виходить не тільки смачним, але і, безсумнівно, корисним.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка
  • 2 томати
  • 1 баклажан
  • сіль, чорний перець за смаком
  • зелень за смаком
  • оливкова олія за смаком
  • 2 ч. л. лимонного соку

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі та наріжте їх кільцями товщиною 5 мм. Збризніть оливковою олією.
  2. Розігрійте гриль і обсмажте підготовлені овочі на решітці з обох сторін до готовності.
  3. Перекладіть овочі з грилю на тарілку, посоліть, поперчіть за смаком. Збризніть лимонним соком і оливковою олією, за бажанням прикрасьте зеленню.

Овочевий калейдоскоп

Овочі ,приготовані на грилі, є відмінним способом поєднати приємне з корисним: смачно поїсти і користь чималу отримати. При бажанні в страву можна також додати сир фету або моцарелу.

Інгредієнти:

  • 1 цукіні
  • 1 болгарський перець
  • 150 г печериць
  • 1 цибулина
  • 8 помідорів чері
  • 1 перець чилі
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 4 зуб. часнику
  • кінза за смаком
  • петрушка за смаком
  • 1 ч. л. паприки
  • сіль, чорний перець за смаком
  • орегано за смаком

Приготування:

  1. Овочі і печериці крупно наріжте, часник очистіть і видавіть, подрібніть перець чилі і зелень.
  2. На змащений олією гриль викладіть овочі та гриби і смажте до готовності.
  3. Приготуйте маринад. Для цього в окремій ємності змішайте оливкову олію, яблучний і бальзамічний оцет, соєвий соус, приправи, подрібнений перець чилі і часник.
  4. Перекладіть овочі-гриль в глибоку тарілку, залийте маринадом і ретельно перемішайте. Посипте подрібненою  зеленню.

Овочі-гриль

Так смачно буває тільки на природі! Маринад надає цій страві незвичайний аромат.

Інгредієнти:

  • 1 баклажан
  • 1 кабачок
  • 250 г печериць
  • 1 болгарський перець
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 100 мл оливкової олії
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. л. білого винного оцту
  • 1 ст. л. кмину
  • орегано за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте маринад: для цього змішайте соєвий соус, оливкову олію, видавлений часник, оцет, приправи.
  2. У печериць відокремте капелюшок від ніжки. Решту овочів розріжте уздовж широкими смужками. Залийте овочі маринадом і залиште на 2 години.
  3. Смажте на решітці до м’якості, приблизно 10 хвилин, при необхідності повторно змащуючи маринадом. Переверніть овочі і готуйте ще кілька хвилин.

Легка самостійна  страва або смачне доповненням до м’яса? Вам вирішувати. Але соковиті, злегка хрусткі, овочі на багатті гарантовано не залишать байдужим нікого.

Гарного відпочинку на природі і веселих пікніків!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: