Курка в грибній підливі
від Denzhyttya
12 Листопада, 2020
Фрикасе — це страва французької кухні, згідно з рецептом м’ясо готують в білому грибному соусі. Це дійсно старовинна страва, яка користується неабиякою популярністю і в наш час.
Для приготування страви використовують м’ясо курки, кролика, телятини або ж риби. Приготувати фрикасе взагалі не складно, але смак вас точно вразить. Найкращим гарніром до такого м’яса є відварений рис.
Інгредієнти:
- печериці 300 г
- куряче філе 500 г
- вершки 300 мл
- сметана 4 ст. л.
- часник 2 зуб.
- пшеничне борошно 2 ч. л.
- соняшникова олія 3 ст. л.
- петрушка 1 пуч.
- сіль на смак
- чорний перець (мелений) на смак
- болгарський перець 1 шт.
Приготування:
- Грудку потрібно промити та просушити за допомогою паперових серветок. Смужками нарізаємо м’ясо, потім до нього слід додати сіль та перець.
- Часник очистити від лушпиння й пропустити через прес. Додати часник до філе, ще посипати м’ясо рубаною петрушкою.
- Залити все сметаною й залишити маринуватися протягом 1 години.
- За цей час потрібно очистити печериці й розрізати їх на 4 частини. Якщо гриби великих розмірів, то їх можна розрізати і на 8 частин.
- Промити болгарський перець й видалити насінневу коробку. Очистити перець від перегородок й нарізати кубиками.
- Обсмажити перець на рослинній олії протягом 5 хвилин.
- Потім на сковороду ще додати куряче філе та печериці. Смажити страву протягом 10 хвилин.
- Потім все залити вершками, додати борошно й готувати до тих пір, щоб страва стала однорідною, а соус густішим.
Смачного! Окрім рису, таку страву можна подавати і з гречкою, і з макаронами чи іншим гарніром.
Джерело:
poshepky.com