Як приготувати бісквітний рулет. Рецепт базової булочки: легкий рулет
від Denzhyttya
4 Березня, 2021
Один з найпростіших рецептів рулету, який завжди виходить ідеально.
Інгредієнти:
- жовтки – 5 шт
- цукор – 50 г
- борошно – 90 г
- сіль – щіпка
- олія рослинна – 50 г
- розпушувач – 1 ч.л
- молоко – 50 г
- безе з білків, 5 шт і цукор – 70 г
Приготування:
- Жовтки змішуємо з сіллю і ретельно збиваємо до піни, потім всипаємо цукор і збиваємо до збільшення маси.
- Білки починаємо збивати без цукру, коли маса збільшиться, додаємо цукор і збиваємо до густої консистенції.
- Лопаткою змішуємо жовткову і білкову маси.
- Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо. Частинами додаємо в тісто і вимішуємо до однорідності.
- Змішуємо молоко і рослинну олію, додаємо кілька ложок тіста, вимішуємо до однорідності і цю масу викладаємо в тісто, вимішуємо.
- Деко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, вдаряє форму, щоб вийшов все повітря.
- Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо 30 хвилин.
- Знімаємо пергамент, зрізаємо краї бісквіта, робимо по всій поверхні надрізи і змащуємо будь-яким варенням. Звертаємо рулет в пергаменті і ставимо його в холодильник на 1 годину.
Порада: цукор в білки додавайте поступово, щоб маса виходила дуже ніжною і повітряною. Також ви можете згорнути ще гарячий бісквіт в рулет в пергаменті і накрити його рушником – тоді він охолоне і залишиться м’яким. Для начинки беріть будь-який джем або варення, шоколадну пасту.
Джерело:
mandarynka.com.ua