Як приготувати домашній зефір: рецепт Лізи Глинської
від Denzhyttya
20 Жовтня, 2020
Домашній зефір буде надзвичайно смачним, якщо ви приготуєте його за рецептом переможниці кулінарного шоу Лізи Глинської
Беріть для зефіру тільки ароматні яблука з великою кількістю пектину. І зверніть увагу: в цьому рецепті фігурує агар-агар. Теоретично його можна замінити желатином, але тоді повністю зміниться технологія приготування.
Яблучний зефір
Складові:
Для фруктової основи:
- 2 великих яблука (після запікання повинно вийти 200 г),
- 200 г цукру
- яєчний білок
Для сиропу:
- 80 мл води
- 220 г цукру
- 4 г агар-агар
- червоний харчовий барвник (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Розріжте яблука навпіл, видаліть серцевину, запікайте в духовці (мікрохвильовці) при 180°С близько 15 хвилин. Очистіть яблука від шкірки, збийте блендером або перетріть через сито до стану пюре, додайте цукор, перемішайте, дайте охолонути.
- Яблучне пюре змішайте з половиною білка і збийте міксером. Коли маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає, додайте білок, що залишився, і продовжуйте збивати ще пару хвилин.
- Воду і агар-агар доведіть до кипіння, додайте барвник і цукор, і готуйте на середньому вогні ще близько 5 хвилин. Тонкою цівкою влийте гарячий сироп фруктову основу, яку збиваєте. Маса збільшиться в об’ємі і стане густіти. Збивайте ще 5-7 хвилин.
- Не зволікаючи, наповніть кондитерський мішок і відсадіть зефір на пергамент. Залиште на ніч, щоб він трохи підсох, потім посипте цукровою пудрою і з’єднайте половинки.
Джерело:
segodnya.ua