Як приготувати домашній зефір: рецепт Лізи Глинської

Як приготувати домашній зефір: рецепт Лізи Глинської

Домашній зефір буде надзвичайно смачним, якщо ви приготуєте його за рецептом переможниці кулінарного шоу Лізи Глинської

Беріть для зефіру тільки ароматні яблука з великою кількістю пектину. І зверніть увагу: в цьому рецепті фігурує агар-агар. Теоретично його можна замінити желатином, але тоді повністю зміниться технологія приготування.

Яблучний зефір

Складові:

Для фруктової основи:

  • 2 великих яблука (після запікання повинно вийти 200 г),
  • 200 г цукру
  • яєчний білок

Для сиропу:

  • 80 мл води
  • 220 г цукру
  • 4 г агар-агар
  • червоний харчовий барвник (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Розріжте яблука навпіл, видаліть серцевину, запікайте в духовці (мікрохвильовці) при 180°С близько 15 хвилин. Очистіть яблука від шкірки, збийте блендером або перетріть через сито до стану пюре, додайте цукор, перемішайте, дайте охолонути.
  2. Яблучне пюре змішайте з половиною білка і збийте міксером. Коли маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає, додайте білок, що залишився, і продовжуйте збивати ще пару хвилин.
  3. Воду і агар-агар доведіть до кипіння, додайте барвник і цукор, і готуйте на середньому вогні ще близько 5 хвилин. Тонкою цівкою влийте гарячий сироп фруктову основу, яку збиваєте. Маса збільшиться в об’ємі і стане густіти. Збивайте ще 5-7 хвилин.
  4. Не зволікаючи, наповніть кондитерський мішок і відсадіть зефір на пергамент. Залиште на ніч, щоб він трохи підсох, потім посипте цукровою пудрою і з’єднайте половинки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: