Як приготувати капкейки

Як приготувати капкейки

Капкейки (в перекладі – чашковий торт) – маленькі симпатичні тортики, які нікого не залишать байдужими. Такий десерт прекрасно підійде до будь-якого свята і навіть в якості подарунка.

Шоколадний капкейк покроковий рецепт з фото

Шоколадний капкейк покроковий рецепт з фото

Цей чудовий десерт не потребує багато часу та сил, але точно справить враження на гостей! Капкейки виходять ніжні, повітряні і дуже смачні.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно – 55 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Какао-порошок – 15 г
  • Коричневий цукор– 110 г
  • Розпушувач – 5 г
  • Кефір 1% – 80 г
  • Вершкове масло – 75 г

Для крему:

  • Вершкове масло – 220 г
  • Цукрова пудра – 250 г
  • Какао-порошок – 30 г
  • Вершки 33% – 80 г
  • Рослинна олія – 20 г
  • Молочний шоколад – 150 г

Приготування

1. Для початку приготуємо тісто. У чашу міксера виливаємо яйце, додаємо коричневий цукор і збиваємо на середній швидкості. Суміш повинна перетворитися на білу пишну піну.
тесто на капкейк

2. 75 г вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані, потім додаємо кефір.
масло

3. Додаємо масло з кефіром в чашу з яйцем і цукром.

яйца

4. Тепер додаємо борошно, какао-порошок, розпушувач і перемішуємо інгредієнти до однорідної маси, але змішуємо не надто довго.
какао-порошок,

тесто

5. Паперові формочки для кексів складаємо в силіконову або металеву форму і акуратно поміщаємо тісто в осередку.
формочки для кексов

6. Випікаємо капкейки в розігрітій до 160 градусів духовці 25-35 хвилин. Основа готова!

7. Перейдемо до крему. Вершкове масло кімнатної температури і цукрову пудру змішуємо в міксері. Маса має стати пишною, тож збиваємо 10-15 хвилин.
крем на капкейки

8. Потім додаємо какао, змішуємо та наливаємо вершки і збиваємо ще раз близько хвилини, доки вершки не змішаються з іншими інгредієнтами.
какао

9. Перекладаємо крем в кондитерський мішечок і обираємо насадку тієї форми, яка вам подобається. Від цього буде залежати, як буде виглядати крем на капкейках. У цьому рецепті ми використовуємо насадку «коло» на 20 мм.
крем на капкейках

10. Витискаємо крем в формі цибулини, щоб було зручніше, можна зрізати верхівки з капкейків перед цим. Щоб «цибулька» вийшла красивою, тримайте мішечок вертикально над капкейком, на відстані близько 20 мм від поверхні.
капкейк

11. Готові капкейкі прибираємо в морозилку на пів години.

12. Молочний шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці, наливаємо в нього рослинне масло і ретельно перемішуємо силіконовою лопаткою до однорідної консистенції.
шоколад

13. Вмочуємо застиглі капкейки верхівкою в шоколад.
шоколадный капкейк

14. Прикрашаємо капкейки кольоровою цукровою пудрою.

Ванільні капкейки покроково

Ванільні капкейки покроково

Простий у виконанні і смачний рецепт. Ніжний ванільний крем підкорить ваше серце!

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно – 150 г
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 80 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль – дрібка

Для крему:

  • Цукор – 120 г
  • Вершкове масло – 170 г
  • Білки яєць – 3 шт.
  • Ваніль – за смаком
  • Кондитерьска посипка – для прикраси

Приготування

  1. У чаші міксера збиваємо тепле вершкове масло і цукор.
  2. Додаємо ванільний цукор і збиваємо до стану білої піни.
  3. Потім додаємо яйця по одному і кожен раз збиваємо. Повинна вийти світла піниста маса.
  4. Окремо змішуємо сухі інгредієнти (просіяне борошно, сіль і розпушувач).
  5. Половину сухої суміші додаємо до основної маси і добре перемішуємо до однорідної консистенції.
  6. Потім додаємо молоко і знову добре перемішуємо.
  7. Додаємо решту борошна і замішуємо тісто.
  8. Викладаємо тісто по формах і випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 20 хвилин, а потім даємо охолонути.
  9. Тепер приготуємо крем. Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки з цукром на паровій бані (закип’ятіть трохи води в каструлі, встановіть над каструлею миску з білками і збивайте). Повинна вийти пишна біла піна.
  10. Знімаємо миску з піною з лазні і збиваємо до тих пір, поки суміш не охолоне.
  11. Додаємо тепле вершкове масло невеликими порціями і кожен раз збиваємо до однорідної маси.
  12. До крему додаємо ваніль і добре перемішуємо.
  13. Перекладаємо крем в кондитерський рукав, вибираємо насадку, яка нам подобається, і прикрашаємо капкейки кремом. Зверху посипаємо кондитерської посипкою.

Готово! Так само в крем можна додати харчовий барвник, щоб він вийшов кольоровим, прикрашати ягодами, м’ятою і всім, чим побажаєте. Смачного!

Бананові капкейки

Бананові капкейки

Повітряний, ніжний і дуже смачний десерт.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Стиглі банани – 3 шт.
  • Цукор – ¾ горнятка
  • Коричневий цукор – ½ горнятка
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – ½ горнятка
  • Вершкове масло – 110 г
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Борошно цільнозернове – 2,5 горнятка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для крему:

  • Крем-сир – 340 г
  • Вершкове масло – 110 г
  • Цукрова пудра – 125 г
  • Малина (свіжа або морожена) – 50 г

Приготування

1. За допомогою вилки розминаємо банани в пюре.
бананы в пюре

2. М’яке вершкове масло змішуємо з цукром до однорідної маси, потім додаємо яйця, банани, молоко, оливкову олія і мед. Ретельно збиваємо.

3. Окремо змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль. Потім додаємо цю суміш в рідку масу і ретельно перемішуємо все разом.
мукА

4. Готове тісто викладаємо у формочки і запікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 10-15 хвилин. Перевіряємо на готовність дерев’яною шпажкою.
формочки

5. Приготуємо крем. У чашу міксера викладаємо м’яке вершкове масло, крем-сир і цукрову пудру. Змішуємо на найвищій швидкості міксера.
крем-сыр

6. Малину перебиваємо міксером, кладемо в крем 2-3 чайні ложки мусу і перемішуємо. Малину можна додавати доти, доки колір крему не стане таким, як вам подобається (чим більше ягід, тим яскравіший буде крем).
малиновый крем

7. Перекладаємо крем в кондитерський рукав і прикрашаємо наші капкейки.

Готово! За бажання можна прикрасити випічку листям м’яти, лавандою або цілими ягодами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: