Як приготувати на зиму смачні мочені яблука

Як приготувати на зиму смачні мочені яблука

Мочені яблука мають чудовий смак. До того ж, вони дуже корисні для людського організму. Можна заготувати такі яблука на зиму за нижченаведеним рецептом. Він розрахований на трилітрову банку. Обирати слід непошкоджені яблука пізніх сортів.

Інгредієнти:

  • 2 кілограми яблук;
  • 2 бутони гвоздики;
  • 2 лаврових листки;
  • 3 ч. л. кам’яної солі;
  • 3 ст. л. цукру піску;
  • 1 літр води.

Як приготувати:

  1. Яблука необхідно відсортувати, щоб вони були менше, ніж горловина банки.
  2. Яблука складаються у банку. Потім додаються лаврові листки, гвоздика, цукор та сіль. Зверху наливається холодна вода.
  3. Банки потрібно закрити капроновими кришками. Після цього їх слід добре потрусити, щоб сіль та цукор розчинилися повністю.
  4. Банки слід залишити киснути на 1 тиждень. Потім їх потрібно перенести в підвал або льох.

Вживати яблука можна буде вже через місяць. А термін їх зберігання – до початку весни.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: