Як приготувати ніжний домашній зефір, який тане в роті

Як приготувати ніжний домашній зефір, який тане в роті

Це рецепт смачного і ніжного зефіру, який я часто готую своїм дітям і вони просто в захваті. Це повністю натуральний десерт, який в магазині ви точно не купите.

Інгредієнти:

  • желатин, 30 г;
  • цукор, 4 склянки;
  • сода. 0.5 ч.л;
  • лимонна кислота, 1 ч.л;
  • вода, 350 мл.

Приготування:

  1. Желатин заливаємо 100 мл води і залишаємо до повного набухання. Цей процес в середньому займає близько 10 – 15 хвилин.
  2. Цукор змішуємо з водою, яка залишилася в каструлі, ставимо на невеликий вогонь і варимо до прозорості маси, перемішуючи, щоб не пригоріло. Варимо 3 хвилини і вимикаємо плиту.
  3. Вливаємо в цукор желатин і перемішуємо міксером на високій швидкості. Збиваємо 5 хвилин, всипаємо лимонну кислоту і соду, збиваємо ще 15 хвилин до того моменту, поки маса не стане щільною і густою, яка повільно падає з віночка міксера.
  4. Піднос або форму змащуємо соняшниковою рафінованою олією без запаху і викладаємо столовою ложкою масу порційно.
  5. Порада: можна видавлювати з кондитерського мішка або щільного пакету з обрізаним кінчиком. Залишаємо масу на 30 – 40 хвилин на столі.
  6. Обвалюємо зефір в кукурудзяному крохмалі або цукровій пудрі, з’єднуємо 2 зефіри між собою і укладаємо на тарілку.

Це найпростіший варіант десерту – ви можете зробити його на будь-якому соку, який люблять ваші діти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: