Як приготувати гарбузовий рулет з сирним кремом
Рідко знайдеться овоч, який можна використовувати і для приготування ситних основних страв, і для десертів. Гарбуз – один з них. Його м’якоть спочатку має легку, але ненав’язливу солодкість, яку кулінари обіграють і з м’ясом, і з вершками.
Представляємо вашій увазі гарбузовий рулет! Гнучкий корж з пюре овоча готується з мінімальною кількістю борошна. Ми використовували сир для приготування крему, проте підійде і вершковий сир. Уявіть, яким ніжним вийшов цей осінній десерт.
Інгредієнти:
- гарбуз 150 г
- вершкове масло 90 г
- яйце 3 шт.
- розпушувач 1 ч. л.
- цукор 350 г
- пшеничне борошно 120 г
- цукрова пудра 140 г
- сир 150 г
- волоські горіхи 80 г
- вода 150 мл
- оцет 1 ч. л.
- сіль 0,25 ч. л.
- кориця 0,25 ч.л.
Приготування:
- Збийте шматок м’якого вершкового масла вагою 30 г з яйцями і 150 г цукру. Додайте просіяне борошно, змішане з сіллю, розпушувачем і корицею, знову збийте для отримання рідкого тіста.
- М’якоть гарбуза перетріть в кашу і додайте в тісто, знову збийте. Викладіть суміш на деко, застелене промасленим пергаментом, і випікайте корж 20 хвилин при 180 градусах.
- Коли корж буде готовий, дістаньте його з духовки, дайте трохи охолонути і скрутіть в рулет прямо з папером, як показано на відео. Залиште в холодильнику на 30 хвилин.
- У цей час приготуйте крем: змішайте вершковий сир, 60 г вершкового масла і цукрову пудру для отримання однорідного крему. Всипте подрібнені горіхи і знову перемішайте.
- Розкачайте корж і промажте його кремом. Потім скачайте в рулет, загорніть рулет в рушник і залиште його в холодильнику на 30 хвилин. У цей час приготуйте білу глазур.
- Розтопіть 200 г цукру в воді на середньому вогні. Промажьте стінки каструлі маслом, щоб сироп не пригорів, і тримайте його на вогні під кришкою 10 хвилин. Додайте оцет, зніміть з вогню і дайте сиропу трохи охолонути.
- Збийте глазур до побіління. Коли вона стане схожа на цукрову помадку, достаньте рулет з холодильника, полийте його білим сиропом. Можна подавати на стіл!
Як бачите, випічка з гарбузом не обмежується одними лише пирогами, а сам овоч чудово відтіняє інші компоненти. Його універсальність можна порівняти хіба що з морквою. В цьому рецепті гарбуза використовується класична біла глазур – її можна замінити на шоколадну або будь-яку іншу, а жирні вершки без цукру або звичайний пломбір підійдуть ще краще.