Як приготувати хумус: рецепт смачної закуски
Хумус – це традиційна закуска з вареного нуту (турецького гороху), яка є дуже популярною на Близькому Сході. До неї додаються різні масла, горішки та спеції. Хумус можна легко приготувати вдома.
Існує безліч варіантів того, як приготувати хумус. Його основою є різноманітні бобові, або ж авокадо. Готову пасту можна намащувати на хліб чи корж. Також хумус можна використовувати, як гарнір до риби чи м’яса.
Як приготувати хумус
Інгредієнти:
– 150 г сухого нуту;
– 3 ст. ложки тахіні;
– 3 зубчики часнику;
– 5-6 ст. ложок оливкової олії;
– 2 ч. ложки солі;
– 3 ст. ложки лимонного соку.
Як приготувати хумус
1. Сухі зерна нуту замочіть на кілька годин у великій кількості холодної води. За бажанням, можете залишити на всю ніч. Таким чином, нут стане ще м’ягшим.
2. Із зерен нуту зніміть тонку шкірку. Зробити це можна так: рідину, у якій відварювався нут, треба злити в окрему ємність, відкинути на друшляк і промити крижаною водою. Від різниці температур шкірка сама відокремиться від горошин.
3. Очищений нут подрібніть у блендері чи кухонному комбайні. До пюре додайте лимонний сік, тахіні, сіль з часником та 100 мілілітрів води, яка залишилася після варіння. Поступово додавайте до пюре оливкову олію та перемішуйте.