Як приготувати карамельний торт без випічки
від Denzhyttya
14 Вересня, 2021
На вигляд торт нічим не гірший ресторанних солодощів, та й на смак точно не поступається. А ось приготування приємно здивує вас своєю простотою і доступністю.
Інгредієнти:
- сметана 600 мл
- цукор 200 г
- вершкове масло 60 г
- вода 70 мл
- кукурудзяні пластівці 150 г
- арахіс 100 г
- желатин 1 ч. л.
Приготування:
- У каструлю з товстим дном висипте цукор і додайте до нього 50 мл води. Потім на середньому вогні доведіть до приємного золотистого кольору.
- Розплавлений гарячий цукор зніміть з вогню і додайте в нього вершкове масло і 100 г сметани. Доведіть до однорідної маси. Залиште карамель при кімнатній температурі, щоб трохи охолола.
- Арахіс подрібніть за допомогою ножа, а желатин залийте 2 ст. л. води і дайте йому трохи набрякнути.
- Третю частину карамелі змішайте з подрібненим арахісом, а решту додайте в 500 мл сметани разом з желатином і ретельно перемішайте.
- Форму змастіть невеликою кількістю соняшникової олії, вистелити харчовою плівкою і викладіть на дно горіхи з карамеллю, розподіливши їх рівним шаром по поверхні. Потім насипте шар кукурудзяних пластівців і залийте їх сметанно-карамельною масою. Так повторюйте до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Але тільки пам’ятайте, що верхнім шаром обов’язково повинен бути сметанний.
- Карамельний торт відправте в холодильник на ніч до повного застигання. Прикрасити десерт можна шоколадною глазур’ю або карамельним соусом, а також невеликою гілочкою м’яти.
Хрусткі горішки з карамеллю і ніжні пластівці в сметанній суміші відмінно поєднуються і доповнюють один одного.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya