Як приготувати ліниві голубці з фаршем в духовці
від Denzhyttya
27 Вересня, 2022
Приготовлені в духовці ліниві голубці в ароматному і кисло-солодкому соусі, виходять соковитими, дуже смачними, з легкими вершковими нотками.
Інгредієнти:
- свинина і яловичина, капуста по 500 г
- цибуля, 300 г
- морква, 200 г
- рис відварний, 350 г
- сіль, перець, коріандр
- масло вершкове, 100 г
- олія соняшникова, 20 г
Для приготування соусу необхідно:
- помідори, 200 г
- сметана, 200 г
- морква і цибуля по 100 г
- сіль, перець, цукор – по дрібці
Приготування:
- М’ясний фарш беріть будь-який на свій смак, з різних сортів м’яса.
- Дрібно шаткуємо капусту, натираємо моркву, ріжемо цибулю.
- Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі, додаємо моркву і капусту, тушкуємо до готовності.
- Порада: в процесі можна додати соняшникової олії і в самому кінці заправити спеціями.
- Тушкуємо 15 хвилин. Виймаємо овочі на велику тарілку і залишаємо охолоняти.
- Якщо ви взяли м’ясо, тоді відрізати все зайве і перетворюйте його на фарш, який заправте подрібненою цибулею, сіллю і спеціями. Тільки не забувайте, що овочі ви також солили.
- Змішуємо фарш, охолоджений відварений рис і овочі.
- Формуємо голубці і складаємо в форму для запікання, змащену олією.
- Для соусу дрібно натираємо моркву і ріжемо цибулю, тушкуємо на олії, додаємо терті помідори, тушкуємо ще хвилин 5.
- Додаємо сметану, перемішуємо і соус готовий.
- Викладаємо соус на голубці і відправляємо їх в духовку на 45 хвилин при 180 градусах.
Такі голубці нічим не відрізняються від класичних голубців, та ж соковитість і смак. Соус для запікання можна робити будь-який за своїм смаком, просто враховуйте, що котлети вберуть в себе частину.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua