Як приготувати смачний пляцок «Обірванець»
від Denzhyttya
7 Січня, 2022
Пропонуємо зробити пляцок, який відрізняється чудовим смаком завдяки додаванню кокосу, шоколаду та смородинового желе. Ваші рідні залишаться дуже задоволеними.
Інгредієнти:
Складові для крему:
- 250 гр. вершкового масла
- 1,2 літра молока
- 2 пачки ванільного пудингу
- 0,5 склянки цукрової пудри
Складові для тіста:
- 1 склянка пшеничного борошна
- 5 курячих яєць
- чверть склянки олії
- 0,5 склянки маку
- 0,5 склянки кокосової стружки
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 склянка цукру
- 1 столова ложка какао
Складові для поливки:
- 50 гр. шоколаду
- 1 столова ложка масла
- 2 ст. л. води
Також знадобиться:
- 50 гр. мигдальних пластівців
- 4 ст. л. смородинового варення
Приготування:
Приготування тіста:
- Білки збиваються, поки не утвориться густа піна.
- Поступово по 1 ложці додається цукор. Збивати, щоб утворилася густа гладка маса.
- Потім по черзі додаються жовтки. Процес збивання не зупиняти.
- В яєчну суміш вливається тонкою цівкою олія. Збити суміш, увімкнувши мінімальну швидкість міксера.
- У масу просіяти борошно, до якого слід додати розпушувач. Вимісити суміш лопаткою.
- Тісто розділити на 3 однакових шматки.
- До першого шматка додається какао. В другий шматок кладеться кокосова стружка. А третя частина змішується з маком.
- Форма 23х33 см вкривається пергаментним папером. Потім потрібно викласти тісто за допомогою ложки. Повинен сформуватися візерунок, який за своїм виглядом буде схожий на шахову дошку, але матиме 3 різні кольори.
- Випікати протягом 30 хвилин при 180 градусах.
- Після приготування корж потрібно на 10 хв. залишити у формі. Потім перевернути його догори дном. Зняти пергаментний папір та залишити для охолодження.
Як зробити крем:
- У склянку холодного молока кладеться пудинг.
- Залишок молока слід закип’ятити.
- Пудинг вливається у кипляче молоко. Варити, поки не загустіє, помішуючи.
- Зняти з вогню та накрити харчовою плівкою. Залишити крем охолоджуватися.
- На сухій пательні трошки обсмажити мигдалеві пластівці, помішуючи. Потім їх покласти в керамічний посуд, щоб вони охололи.
- Розм’якшене масло потрібно збивати з цукровою пудрою, щоб утворився пухкий крем. Потім у нього у три заходи додається пудинг.
Приготування поливки:
- Шоколад необхідно подрібнити та змішати з водою та маслом у каструлі.
- Розтопити на водяній бані, щоб утворилася однорідна маса.
Як зібрати пляцок:
- Бісквіт слід порізати на 2 окремих коржі. Перший корж змащується ¾ крему.
- Потім кладеться інший корж, який змащується залишком крему.
- Зверху змастити варенням та посипати мигдалем.
- Потім полити поливкою. Бажано зробити хвилі невеликого розміру.
- Випічка ставиться на добу у холодильник.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки