Як приготувати сметанний торт на сковороді
від Denzhyttya
14 Вересня, 2021
Щоб насолодитися такою смакотою, вам не доведеться навіть розігрівати духовку, коржі випікаються за лічені хвилини прямо на сковороді.
Інгредієнти:
- сметана 200 г
- цукор 180 г
- пшеничне борошно 380 г
- оливкова олія 3 ст. л.
- сир Рікотта 350 г
- згущене молоко 150 г
- лимон 1 шт.
- чорний шоколад 30 г
- сода 1 ч. л.
- оцет 1 ст. л.
- ванільний цукор 1 ст. л.
Приготування:
- У глибокій ємності збийте сметану з білим і ванільним цукром. Додайте гашену оцтом соду, оливкову олію і борошно. Замісіть еластичне тісто і розділіть його на 4 частини.
- Кожну частину розкачати в круглий пласт товщиною 0,5-0,7 мм. За допомогою тарілки відповідного розміру виріжте з тіста рівне коло. Сформуйте з обрізків кулю і виконайте те ж саме. В результаті у вас повинно вийти 6 коржів.
- Випікайте коржі на сухій сковороді, проколіть їх виделкою, як показано у відео. Тісто має підрум’янитися з двох сторін. Коржі пропікаються дуже швидко, стежте за тим, щоб вони не підгоріли.
- Дайте їм охолонути, а тим часом приготуйте крем: в глибокому посуді змішайте Рікотту, згущене молоко, лимонний сік і цедру. Збивайте інгредієнти до тих пір, поки у вас не вийде однорідна маса.
- Зберіть торт: перемажте коржі отриманим кремом. Не забудьте про бортики.
- Прикрасьте десерт тертим шоколадом і мигдальними пелюстками. Бортики торта можете прикрасити подрібненим в крихту печивом.
Не бійтеся експериментувати з декором, використовуйте улюблені інгредієнти. Мигдальні пелюстки і шоколад можна повністю замінити кокосовою стружкою. Перш ніж подавати торт до столу, відправте його в холодильник мінімум на 2 години, а краще – на ніч, щоб коржі просочилися.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya