Якщо хочеться булочок, то готую такі: “Сіннабони” – м’якенькі, ніжні, повітряні – рецепт дуже вдалого тіста

Ось такі смачні булочки виходять, зверху можна полити шоколадом, або вершковим сиром.

Інгредієнти:

  • Молоко – 280 мілілітрів
  • Пресовані свіжі дріжджі – 22 грами, сухі – 7 грам
  • Цукор – 100 грам + 4 столові ложки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Яєчний жовток – 1 штука
  • Борошно пшеничне вищого гатунку – 550 – 600 грам
  • Олія – 40 грам
  • Вершкове масло – 40 грам
  • Мелена кориця – 2 столові ложки
  • Родзинки без кісточок – 2/3 склянки
  • Сметана 25% жирності – 3 столові ложки
  • Шоколад – 100 грам.

Приготування:

  1. Прогріваємо 280 мілілітрів молока до температури 38-40 ° C і молоко вливаємо в глибокий посудc8cfe4e5a972285d0281b30505c0e2be
  2. Для мене найсмачніша випічка на живих пресованих дріжджах – беру їх 22 грами, або сухих – 7 грамaf8bd208d18847f87c5973bd600c5f37
  3. Додаю 100 грам цукру. Все потрібно розмішати до розчинення дріжджів і цукру.33b973e12505651a399183b08e84e474
  4. Це і є опара. Якщо ви не впевнені в якості дріжджів, то дайте опарі постояти 10-15 хвилин в теплому місці, повинна утворитися пінна шапочка це свідчить що дріжджі хороші, “робочі” і приступаємо до замісу тіста. У мене дріжджі хороші, тому я відразу замішую тісто, не даю підніматися опарі.880c99fce832167ee77c66d7bf247c6f
  5. Додаю 1 щіпку солі це для балансу смаку.0c87799dfab88aeb0ea867eeeabddb50
  6. Ванілін – 2 щіпки або ванільний цукор -1 чайна ложка, з ваніліном завжди булочки виходять ароматні.9c04dbeb3283868d6ad528ca1cabbd28
  7. І 1 яєчний жовток, білок я не додаю, тому що він тісто робить жорстким, ( жовток повинен бути кімнатної температури ). Все перемішую.c45bc46e6cc7e7255781209709ecd407
  8. Просіюю борошно пшеничне вищого гатунку – 550 -600 грам в залежності від борошна. Борошно поступово всинаю в тісто і вимішую його.ec00306101912c0fe45cb81a8f9af1d1
  9. Додаю 40 грам олії ( соняшникова ) і ще раз перемішую тісто.46d231d6a600019ff7ee5fc77e4da59c
  10. Не забивайте тісто борошном, воно повинно вийти м’яким, липким, липне до рук і поверхоньa7605f2f7d3cc5a95e9062d45873332d
  11. Перекладаю тісто в контейнер і дам підійти в теплому місці 1-1,5 години.d4e494e8468eb88b073c37019280d956
  12. Через годину, тісто піднялося і воно готове.ab73f5a0305d43cbd197ffc272a97a36
  13. Воно виходить волокнисте, дуже тепле, з ним приємно працювати. Стіл, скалку обов’язково підсипаємо борошном ( 1 ст. ложка )b337ecf53a8da97027bfe6ed9a578752
  14. Обминаємо тісто і воно вже не липне ні до чого225027c66c378a3094d33e0b4d265073
  15. Розкачуємо його качалкою в прямокутник, товщиною 0,5 сантиметра.035a7ad672b857d063e7c0ddeec2df7f
  16. Змащую розм’якшеним вершковим маслом ( 40 грам масла )9293e4d4ab297f06102b588265a2eb05
  17. Частину тіста присипаю меленою корицею ( 2 столові ложки меленої кориці )e2c85a9f51623636d93e84920117d9e9
  18. Другу – вимитим і обсушенним родзинками без кісточок ( 2/3 склянки родзинок )77f5583ba826f7c16984d8794990b85e
  19. Частину тісту з корицею посипаю цукром ( 2-3 столові ложки цукру ). В ту, де є родзинки цукор не додаю.c7dba65cd1282c8a30aad0d499876948
  20. Пласт тіста звертаю в “рулет”48560c5fbe7e80a6deb664f6a0a773cd
  21. Підвертаємо так, щоб рулет добре тримав “форму”64f237380c929dee93213fbe2709751d
  22. Нарізаємо рулет на частини, лезо ножа присипайте борошном401058736023cc745d53b773996c20d8
  23. Випікаю в деку застеленому пергаментом, краще брати силіконізований, щоб нічого не прилипало.2245be2194e2a4c98d9ab7022c38a9f4
  24. Накриваю пакетом і прибираю в тепле місце на росстойку ( хвилин 30-40 )011469cfdbcca606c67f61db832888b1
  25. Ось так заготовки повинні збільшитися в розміріa68cf6b6754c5830cfbf2a752bc814bc
  26. Духовку розігріваємо до 200 ° C і при цій же температурі випікаємо булочки до золотистого кольору. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Проколюємо булочку і шпажка повинна залишатися сухою.a7051d2895b1c004ec74fdf876d7d581
  27. Змішую сметану 25% жирності ( 3 столові ложки ) з 2-3 столовими ложками цукру. Добре все перемішую і змащую гарячі булочки сметаною з цукром, даю булочкам охолонути і смачного. За бажанням можна полити розтопленим шоколадом.4873ff09a836c574c20bef425ec233db

Булочки виходять ніжними, м’якими, волокнистими. Це наші улюблені булочки.

Дякую що Ви зі мною, пишіть хто вже готував за моїми рецептами, а хто тільки збирається готувати. Підписуйтесь на сторіночку, щоб не пропускати смачні рецепти, до зустрічі в коментарях.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: