Якщо хочеться пельменів, але лінь ліпити, то я готую цю страву
від Denzhyttya
11 Вересня, 2021
Я не жартую, ви просто спробуйте і відчуєте колосальну схожість. Насправді, коли я перший раз так зробила, то не думала навіть замінювати цією стравою пельмені. Просто так вийшло, що смак і запах як у пельменів. Не дивно, адже фарш м’ясний, так макарони з тіста.
Для більшої схожості, можна зробити маленькі кульки, та варити у воді щоб плавали. Але я люблю робити в вигляді тефтелей або їжачків, та сметану додаю і злегка тушу.
Інгредієнти:
- М’ясо – 600 г
- Макарони дрібні – 6-8 ст.л.
- Цибуля – 1/2 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Сіль і перець – за смаком
- Сметана – 3 ст.л.
- Вода – 1 літр або трохи менше
Приготування:
- М’ясо прокрутила з цибулею і часником, ці добавки є обов’язковими в фарші для пельменів.
- Додала дрібні макарони. Посолила, поперчила.
- Ще додала смажену цибулю, але це вже як забажаєте.
- Фарш перемішала і сформувала кульки.
- Налила воду в каструлю, довела до кипіння і опустила м’ясні кульки.
- Варила на помірному вогні близько 10 хвилин.
- Полила сметаною, прикрила кришкою і тушила близько 15 хвилин на слабкому вогні.
- Ось і все, самі ледачі пельмені-тефтелі готові.
Джерело:
mandarynka.com.ua