Якщо огірки трохи переросли, готую із них огіркову ікру. Незвичайно, але смачно та нескладно
18 Серпня, 2022
Проста та смачна закуска з огірків на зиму. Можна готувати з огірків, які перезріли, та й інші овочі можна брати, які не мають красивого зовнішнього вигляду (не придатні для інших заготовок). Готується просто і швидко, не вимагає стерилізації, добре зберігається при кімнатній температурі.
Нам знадобиться (вага овочів у чистому вигляді):
- огірки 1,5 кг
- морква 250 г
- цибуля ріпчаста 250 г
- помідори 300 г
- болгарський перець 300 г
- гострий перець 1 шт.
- часник 1 головка
- сіль 1,5-2 стол. ложки (за смаком)
- цукор 2-3 стол. ложки (за смаком)
- томатна паста 3 стол. ложки
- оцет 9% 2 стол. ложки
- олія соняшникова для смаження
Приготування:
- Болгарський перець разом зі свіжими помідорами перекрутіть через м’ясорубку (можна скористатися блендером).
- Цибулю, нарізану кубиками і натерту на тертці моркву обсмажте до м’якості на олії.
- У каструлю з товстим дном вилийте помідорно-перцеву масу, додайте обсмажену цибулю з морквою і натерті на велику тертку огірки (огірки можна нарізати дрібним кубиком). До овочів додайте сіль, цукор. Перемішайте та проваріть до закипання на середньому вогні.
- Після цього додайте томатну пасту і тушкуйте на повільному вогні під кришкою 20 хвилин періодично помішуючи.
- Наприкінці тушкування (хвилин через 10) додайте натертий часник та гострий перець. Для збереження додайте до овочів столовий оцет, швидко перемішайте та вимкніть плиту.
- Гарячу закуску розкладіть по стерилізованим банкам, закрийте кришками. Переверніть банки догори дном, накрийте чимось теплим і залиште до повного остигання.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки